Ako vybrať kolimátor?

Nepresné mierenie so zbraňou vie skomplikovať situáciu v tom najnevhodnejšom momente. Riešenie je však pomerne jednoduché. Kolimátor je užitočný doplnok, ktorý mieri na cieľ zelenou, modrou alebo červenou diódou a cieli na všetky pohybujúce sa objekty. Napovieme vám, ktorý kolimátor sa hodí k vašej zbrani.

So zväčšením alebo bez?

Ak predpokladáte, že budete strieľať na stredné vzdialenosti s dobrým rozhľadom, siahnite po kolimátore so zväčšením. Kolimátor bez zväčšenia má výhodu širšieho zorného poľa - čo je výhoda, ak ho budete využívať v málo prehľadnom teréne na krátke vzdialenosti.

Siahnite po kompaktnej voľbe

Otvorený kolimátor má zväčša malé rozmery. Ak hľadáte najkompaktnejšie optické zariadenie, je to skvelá voľba.

Tubusový kolimátor chráni optiku, ktorá je uložená v tubuse a chránená výklopnými krytkami, ktoré môžete rýchlo vyklopiť. Najmä ak sa túlate medzi kríkmi na spoločnej poľovačke alebo pri dohľadávke.

Spôsob montáže

Kolimátor sa bežne montuje na lištu pomocou skrutiek, no niektoré modely majú možnosť rýchloupínania - ak v teréne vymeníte puškohľad za kolimátor. Kolimátor tak dokážete jednoducho a rýchlo bez nástrojov odopnúť zo zbrane a znova nasadiť puškohľad.

Presné mierenie aj v tme

Či už máte kolimátor na vzduchovke, brokovnici či guľovnici, vďaka odrazu bodky na sklíčku, máte cieľ vždy dostatočne ostrý. Nezáleží, či je od vás vzdialený 5 alebo 50 metrov alebo je noc.

Kvalitný kolimátor má možnosť nastavenia intenzity jasu diódy.

TIP: Naše kolimátory Holosun patria k najlepším modelom, ktoré obsahujú množstvo kompatibilných vychytávok s Weaver lištou a lištou Picatinny. Životnosť ich batérie je až 50 000 hodín.

Napájanie zameriavačov

Kolimátory sa napájajú z batérie, no niektoré kvalitné kolimátory poskytujú aj solárny panel. Elektronika solárneho panelu reguluje jas osnovy podľa svetelných podmienok.

Pomôžte si v zložitých situáciách

Najlepší kolimátor je ten, ktorý vám pomôže zefektívniť streľbu až o jednu tretinu - netrénovaným strelcom uľahčí streľbu ešte viac. S kolimátorom budete rýchlo a presne cieliť na všetky pohybujúce sa objekty.

Najlepšie kolimátory nájdete na: Kolimátory