Guľôčka od Olightu - Obulb

Koľkokrát sa človek dostal do situácie, kedy by bol vďačný aspoň za kúsok svetla. Spoločnosť Olight prišla opäť s fantastickým riešením, so svietidlom Obulb v tvare malej guľôčky. Obulb je prenosné LED svetlo s teplým bielym aj červeným svetlom. Svietidlo Obulb je ľahké a malé, ktoré sa dobre zmestí do vreciek alebo batohov.

Ľahko sa prenáša alebo skladuje doma, v aute či na chate. Svietidlo Olight Obulb a má mnohostranné využitie pri rôznych životných situáciách. Skvelým pomocníkom pri vytvorení atmosféry v každej chvíli. S Olight Obulb máte lampu, ktorá vás bude sprevádzať pri dobrodružstvách rovnako spoľahlivo ako doma s rodinou alebo pri práci v tme. Jeho hmotnosť je iba 55 gr a priemer 54 mm

Balenie je tu štandardne aké používa Olight, biela krabička vysokej kvality. Vpredu na krabičke obrázok ako vyzerá Obulb a vzadu na krabičke popísané špecifikácie svietidla. Medzi doplnky patrí samotný Obulb, návod, nabíjací kábel USB MCC 1A a kovový samolepiaci odznak, ktorý obsahuje silný magnet. Vďaka magnetickej spodnej strane a dodávanému kovovému magnetickému odznaku je možné Obulb pripevniť takmer na akýkoľvek povrch v akomkoľvek uhle.

Minimalistický dizajn svietidla Obulb je k dispozícii v troch farebných prevedeniach – červenej, šedej a zelenej, hodiace sa ku každému zariadeniu a do každej miestnosti. Biela časť je vyrobená z priesvitného poly karbonátu a je primerane hrubá. Spodná polovica svietidla Obulb je pogumovaný plast, ktorý poskytuje dobré uchopenie, a v strede má modrý kovový pás. Na spodnej strane sú 3 mosadzné kontakty na nabíjanie a vnútorný magnet je dostatočne silný na to, aby ľahko udržal váhu a bol primerane odolný voči vibráciám.

Obulb je možné nabíjať magneticky cez akýkoľvek USB port. To platí aj pre powerbanky. Nabíjací kábel magneticky zaklapne a proces nabíjania sa začne. Doba nabíjania vstavanej lítium-polymérovej batérie s kapacitou 630 mAh je približne 2 hodiny a výdrž až 56 hodín.

Obulb je malý ale robustný a odolný proti pádu do 1,5 metra.stupeň krytia IPX7, čo znamená, že je vodotesný. Môže byť ponorený do vody do hĺbky 1 meter po dobu 30 minút, ale vie tiež plávať, vďaka čomu je vhodný na hranie pre deti v bazéne, ale aj ako lampa v izbe.

Zvoliť sa dá zo 4 režimov svietenia:

Prvý režim - biele svetlo: 3,5 lúmenov vydrží po dobu 56 hodín. Svetlo vhodné napr. na posvietenie si v noci, keď je človek rozospatý alebo na takéto tajné nočné čítanie.

Druhý režim - biele svetlo: 55 lúmenov, ktoré vydrží po dobu 3 hodín. Toto osvetlenie je vhodné a dostatočné silné na prácu v tme. Skvelý pomocník na chatu, kde nie je elektrina.

Tretí režim - stále červené svetlo: 7 lúmenov a vydrží svietiť 7 hodín. Vhodné na dekoráciu, vytvorenie atmosféry, ale aj nočné pochody spojené s čítaním mapy. Červené svetlo je šetrnejšie k naším očiam. Oči si skôr opäť navyknú na tmu.

Štvrtý režim - červené blikajúce svetlo: výdrž 30 hodín a má 7 lúmenov. Vhodný pri núdzových situáciách, ktoré nás môžu zastihnúť na cestách. Vďaka magnetu zapnete obulb s týmto režimom uchytíte na aute na viditeľné miesto a ostatní vodiči budú vedieť, že sa niečo na ceste deje. Na druhej strane takéto červené blikanie viete využiť aj na vytvorenie vianočnej atmosféry.

Svietidlo Olight Obulb ma zaujalo. Je to niečo, čo môžem používať každý deň na mnohých rôznych miestach a situáciách. Je to pekné jednoduché svetlo pre malé deti, ktoré sa ľahko ovláda. Tí čo si dopriali a majú bazén si vedia navodiť úžasnú atmosféru s viacerými svietidlami Obulb.

Jeden si určite vložím do auta, aby som použil ten červený blikajúci režim, keby niečo. Obulb je vhodný aj na nočný stolík alebo kempovanie. Guľôčka od Olightu sa im vydarila a verím, že si nájde uplatnenie u mnohých z Vás.

LED lampášik Olight Obulb 55 lm nájdete na: Olight Obulb