Keď je bezpečnosť prvoradá

V civilizovanom svete 21. storočia sa na prvé miesto pri organizovaní spoločnej poľovačky, kladie bezpečnosť všetkých zúčastnených. V súčasnosti, kedy si zvykáme na spoločné poľovačky bez snehu, kde les často ešte hrá farbami v odtieňoch tmavej oranžovej, či hnedej je potrebné byť viditeľný poriadne aj na veľké vzdialenosti. Reflexné oblečenie už nie je len vecou štýlu či módy, ale nevyhnutným bezpečnostným prvkom každého poľovníka. Kupovať si kvalitné reflexné oblečenie za niekoľko stoviek eur len na jeden, či dva mesiace na konci sezóny, môže byť pre niekoho nelogické a zbytočné. Na trhu sa práve kvôli tomuto dôvodu objavila kategória obojstranného oblečenia, ktorá je z jednej strany reflexná a z druhej strany zelená. Takéto oblečenie teda využije poľovník nielen na spoločné poľovačky, ale aj na bežné poľovnícke účely počas celého roka. Nemecká značka MERKEL má v tomto segmente popredného zástupcu v podobe fleecovej bundy Merkel Gear Helix Reversible.

Na slovíčko k materiálom
Pri obliekaní bundy už na prvý dotyk človeka osloví pevnosť a kvalita použitého materiálu. Keď sa povie fleece, väčšina ľudí si predstaví ultra – ľahký, tenký, no nie príliš odolný materiál. Nie je však fleece ako fleece a táto bunda vám to zaručene dokáže. Použitý materiál je až o 30% hustejší a silnejší ako štandardný fleece, čo spôsobuje nielen príjemnú hrejivosť v chladnom počasí, ale aj vysokú odolnosť materiálu, čo oceníte najmä pri prechádzaní hustými kríkmi, mladinami a pod. Úplná vetruvzdornosť vďaka membráne WND-X a vodeodolnosť 10.000 mm sú istotou, že sa nemusíte báť nepriazne počasia, nech už bude akákoľvek a na bundu sa môžete stopercentne spoľahnúť. Nemenej kvalitné sú zipsy značka YKK, ktoré sa vyznačujú svojou vodeodolnosťou a vysokou kvalitou a sú držiteľom niekoľkých certifikátov. Že materiál nestratí svoje vlastnosti ani po častom praní zaručuje anti – žmolkovacia úprava fleecu.


Funkčnosť nadovšetko
Pri navrhovaní bundy Merkel Gear Helix Reversible si okrem kvality použitého materiálu posvietili vývojári aj na funkčnosť, resp. využitie bundy v praxi. Dôkazom toho je viacero možno na prvý pohľad neviditeľných detailov. Po oblečení bundy človek ocení pohodlnosť, dostatočný priestor a prepracovaný strih bundy, ktorého súčasťou je mierne predĺžená zadná časť v oblasti krížov. Výhodou je stojaci golier, ktorý nepadá a dobre chráni Váš krk pred nepriazňou počasia. Bunda a špeciálne rukávy sú koncipované tak, aby neťahali a netlačili pri streľbe na žiadnom mieste. Pri rukávoch treba spomenúť, že boli použité reglanové rukávy, ktorých švy netlačia ani pri nosení veľkého batohu na dlhé vzdialenosti. Na konci rukávov sú umiestnené otvory na palce. Z obidvoch strán, či už oranžovej, alebo zelenej, má bunda k dispozícii štyri vrecká (2x veľké predné vrecko, 2x náprsné vrecko). Pri veľkých predných vreckách treba povedať, že sú naozaj priestranné a hlboké. Zároveň sú umiestnené vyššie ako je štandardne zvykom, čoho výhodou je, že fixačný popruh veľkých batohov okolo pása Vám vrecká neprekryje.

Ďalšou výhodou vyššieho umiestnenia vreciek je praktickejšia výška na ohrievanie rúk v ich vnútri. V prípade, že vonku prší, Vám voda bude stekať po rukávoch a kvapkať z lakťov mimo bundy, nie stekať až do vreciek. Menšie náprsné vrecká sú vhodné napríklad na mobilný telefón, doklady a iné menšie predmety, navrhnuté však boli primárne pre kynológov. Do náprsného vrecka sa totiž ideálne vojde vysielač GPS obojku. Aby anténa vysielača neodstávala a nezavadzala, je nad každým náprsným vreckom praktické pútko na jej uchytenie. Praktické pútka na zavesenie bundy sú tiež lokalizované na oboch stranách na chrbte nad nápisom MERKEL GEAR. Medzi vychytávky modelu Helix Reversible patrí aj šikovne skryté uťahovanie spodného lemu bundy na obidvoch stranách.
Ide teda o naozaj prepracovaný, odolný a maximálne funkčný kus poľovníckeho oblečenia. A aby nezúfali ani dámy, Merkel Gear vyrába samozrejme aj dámsku ekvivalentu tohto modelu.

Poľovnícku fleecovú bundu Merkel Gear Helix Reversible nájdete tu: Fleecová bunda Merkel Gear Helix Revesible