Keď sa práca v záhrade stáva relaxom

Záhradný traktor neznamená len uľahčenie práce a úsporu času pri práci v záhrade, ale nepochybne aj investíciu, ktorou kúpa záhradného traktora je. Aby ste sa pri jeho výbere správne rozhodli a správne investovali, pripravili sme pre Vás tento blog, ktorom sa dočítate veľa nápomocných informácií.

Čo treba vedieť pred kúpou záhradného traktora

Skôr, ako si začnete vyberať zo širokej ponuky záhradných traktorov na trhu, je potrebné si premyslieť, čo od stroja očakávate a na čo ho budete používať. Záleží na tom, či potrebujete záhradný traktor výlučne na kosenie, alebo aj mulčovanie, odhŕňanie, prípadne ťahanie vlečky a podobne. Pri výbere vhodného traktora treba teda dbať na to, aby disponoval všetkými funkciami, prípadne aj príslušenstvom, ktoré chcete využívať. Nepochybne aj cena traktora je veľmi dôležitým ukazovateľom. Samotná cena zariadenia sa odvíja najmä od jeho výkonu, príslušenstva, funkcií a samozrejme aj od značky. Dalo by sa povedať, že cieľom pri výbere je dosiahnuť čo najlepší pomer cena / výkon / kvalita. Keďže ide stále o techniku, treba sa pozerať do budúcnosti a netreba zabúdať na kvalitný a dostupný servis, nielen záručný, ale aj pozáručný. Nikto sa totiž nechce dostať do situácie, kedy sa mu niečo opotrebuje, prípadne pokazí a nemá to kam dať na servis. Pri výbere seriózneho predajcu teda dbajte na to, aby ponúkal nielen záručný, ale aj pozáručný servis a ideálne aj rozšírenú, teda viac ako dvojročnú záruku na svoje produkty.

Dokonalosť jednoduchosti

Prvou kategóriou záhradných traktorov, ktorá je ponúkaná na trhu sú traktory, ktoré zvládajú základné činnosti ako sú kosenie a mulčovanie menších plôch (do 4000 m2). Medzi výhody traktora tejto kategórie patria najmä kompaktné rozmery, jednoduché používanie, dobrá ovládateľnosť a dostupná cena. Pokiaľ chcete záhradný traktor používať primárne na kosenie pozemku a hľadáte niečo dostupné, toto je kategória pre Vás. Pri výbere treba dbať najmä na dostatočný výkon, počet možných výšok kosenia, pracovnú šírku, prevedenie skeletu, počet rýchlostí a podobne.

Ideálna voľba - Rider VILLAGER VTR 650

Stroj od spoločnosti VILLAGER so silným motorom, pohodlne nastaviteľnou výškou kosenia so skeletom z ušľachtilej ocele, ktorý zvládne obsluhovať aj začiatočník. 4 rýchlosti vpred a 1 vzad bohato stačia na domáce použitie. Rýchle vyprázdňovanie až 150 litrového koša len podčiarkuje jednoduché ovládanie a obsluhovanie. Nadštandardná 3 – ročná záruka a následný pozáručný servis pre zákazníkov znamená istotu aj do budúcnosti.

Zlatá stredná cesta

Ak máte väčšiu záhradu, či dvor, ktoré potrebujú neustálu údržbu, výborným riešením je zaobstarať si záhradný traktor, ktorý bude ponúkať príslušenstvo a funkcie na vyššej úrovni. Už sa viac nebudete musieť namáhať s ručnou kosačkou či vyžínačom. Záhradný traktor vyššej úrovne, by však mal okrem kosenia či mulčovania zvládať aj iné úkony, ako napríklad ťahanie vozíka, odhŕňanie snehu, rozmetanie hnojiva, či ťahanie väčšej záťaže. Rovnako by mu nemali chýbať svetlá, ktoré značne rozširujú čas využiteľnosti.

Záhradný traktor VILLAGER VT 1000 HD nesklame nikoho

Fantastickým pomerom cena/výkon si tento záhradný traktor získava čoraz väčšiu popularitu aj na slovenskom trhu. Prekvapí nielen silným a kvalitným motorom Briggs & Stratton, ale aj vybavenosťou a dostupnosťou širokej škály doplnkov. Zberný kôš pojme až 240 litrov pokosenej trávy, tma vás nezastaví vďaka výkonným svetlometom. Poteší istotne aj pohodlné sedadlo, z ktorého si môžete odložiť pivko do vstavaného držiaka. Rovnako ako všetky produkty značky VILLAGER, aj na tento stroj poskytujeme 3-ročnú záruku a pozáručný servis.

Profesionalita bez kompromisov

Traktor, ktorý zvládne všetko. Traktor so širokou škálou funkcií a príslušenstva na všetky možné druhy domácich prác. Ak sú tieto vlastnosti tým, čo máte v hlave pri premýšľaní nad kúpou záhradného traktora, určite zvoľte záhradný traktor profesionálnej kategórie. Inovatívne prvky a maximálny možný komfort sa postarajú o Váš relax pri prácach v záhrade. V tejto kategórii záhradných traktorov už rozhodne neplatí, že stačí kosenie. Traktory tejto kategórie sa okrem kosenia postarajú aj o mulčovanie, ťahanie vlečky, odpratávanie snehu pomocou odpruženej radlice a snehových reťazí na kolesá a podobne.

Tip pre profesionálov - Záhradný traktor SNAPPER RXT 300

Inteligencia, pohodlnosť a sila. Tieto tri vlastnosti sa snúbili pri výrobe modelu SNAPPER RXT 300. Americká výroba značkou Briggs & Stratton zároveň znamená punc kvality. Silný dvojvalcový motor je nielen výkonný, ale aj odolný. 350 litrový zberný kôš, 107 centimetrov záber kosenia, 11 litrová nádrž v kombinácii s tempomatom a LED osvetlením znamenajú, že vydržíte kosiť prekvapujúco dlho. Navyše, pre vyprázdnenie zberného koša nemusíte ani opustiť pohodlné sedadlo s lakťovými opierkami. Na výmenu oleja alebo servisné prehliadky Vás upozorní inovatívny palubný počítač. K výhodám tohto stroja jednoznačne patrí široká škála doplnkov, ktoré si môžete dodatkovo zaobstarať. Príjemným prekvapením je mulčovací KIT v základnej výbave traktora. Všetky tieto parametre a benefity sú jasnou indíciou k tomu, že kúpou tohto záhradného pomocníka spravíte výrazný krok vpred pri obhospodarovaní Vášho pozemku, nech je už akéhokoľvek tvaru.