Nová Leica búra všetky hranice! Pozrite sa, čo dokáže.

Najmenšie a najlepšie laserové ďalekohľady Leica využívajú 30 rokov skúseností a ponúkajú vynikajúcu optiku, presné diaľkomery, multifunkčnú balistickú kalkulačku a kompaktnú ergonómiu.

S novým ďalekohľadom Leica Geovid Pro 32 predstavuje Leica Sport Optics univerzálny diaľkomerný ďalekohľad, ktorý sa môže pochváliť mnohými neprekonateľnými funkciami. Leica Geovid Pro 32 nastavuje nový štandard v prémiovom profesionálnom segmente, vďaka vynikajúcej optike, presnému meraniu vzdialeností, multifunkčnej balistickej kalkulačke a ergonomickému dizajnu, založenému na priemere objektívu 32 mm. Návrhári spoločnosti Leica sa rozhodli vyvinúť najmenší a najlepší diaľkomerný ďalekohľad. Tento cieľ dosiahli modelom Leica Geovid Pro 32 - zhodou okolností sa jedná o cenovo najdostupnejší model v prémiovej výkonnostnej triede.

Univerzálna, špičková optika

Kompaktný a ľahký ďalekohľad Leica Geovid Pro s priemerom objektívu 32 mm ponúka úroveň optického výkonu, ktorá bola predtým známa iba u ďalekohľadov bez diaľkomerov. Jednou z vysoko výkonných súčastí je systém hranolov Perger-Porro, ktorý používa spoločnosť Leica. Ďalekohľad Leica Geovid Pro 32 je možné použiť všade tam, kde je vyžadovaná presná reprodukcia detailov. Brilantné farby, kontrast a ostrosť obrazu sú nevyhnutné napríklad pri určovaní druhov zvierat. Vďaka vysokej priepustnosti svetla v kombinácii s veľkým zorným poľom, môže Leica Geovid Pro 32 bez kompromisov nahradiť prémiové ďalekohľady – a vďaka ďalším funkciám sa stáva úplne univerzálnym nástrojom.

Meranie vzdialenosti v kocke

Laserový diaľkomer zabudovaný v modely Leica Geovid Pro 32 vychádza z 30 ročného výskumu a vývoja společnosti Leica Sport Optics. Meraním doby dráhy laserového lúča vyslaného a odrazeného rýchlosťou svetla sa vypočíta vzdialenosť k cieľu s minimálnymi toleranciami. Objekty v blízkosti, ako je tráva alebo vetvy, maskované, aby sa zabránilo nesprávnemu meraniu. Pri väčších vzdialenostiach zaisťuje logika sekundárneho cieľa, že sa meria iba požadovaný objekt.

Vrchol vývoja balistiky

Leica Geovid Pro 32 pracuje s najpokročilejším balistickým programom na svete. Balistická kalkulačka v ďalekohľade spolupracuje s balistickou aplikáciou v smartfóne strelca. Ďalekohľad a smartphone komunikujú prostredníctvom Bluetooth. Týmto spôsobom je možné nastavenia vybrané v aplikácii (konfigurácia dát) preniesť do ďalekohľadu (počítača) a ďalekohľad môže prenášať namerané dáta do aplikácie. K ďalekohľadu je možné pripojiť merač poveternostných podmienok od spoločnosti Kestrel.

Softvér Applied Ballistics Ultralight dodávaný s ďalekohľadom ponúka databázu dát G1/G7 a viac ako 740 továrenských nábojov. Okrem toho je k dispozícii rozsiahla databáza Leica. Základná verzia počíta trajektórie a súvisiace korekcie pre presné držanie až do vzdialenosti 875 metrov. Upgrady na verzie Applied Ballistics Sportsman a Applied Ballistics Elite sú k dispozícii a dajú sa ľahko implementovať. Vylepšenia ponúkajú väčšie výpočtové vzdialenosti a ďalšie funkcie. Leica Geovid Pro 32 umožňuje presné zásahy na krátku, strednú aj dlhú vzdialenosť. Zvláštne požiadavky je možné splniť zadaním smeru a rýchlosti vetra. Presnosť +/- 0,23 metrov na vzdialenosť až 200 metrov sú parametre, ktoré vyžadujú lukostrelci.

Predchádzajúce diaľkomerné ďalekohľady Leica.COM pokračujú v používaní softvéru Leica ABC. Nová aplikácia Leica Ballistics neskôr nahradí predchádzajúcu aplikáciu Leica Hunting. V novej aplikácii potom bude možné vytvoriť profil ako obvykle, ktorý bude po prenose do zariadenia .COM použitý softvérom ABC. Vo verzii 1.0 budú súbežne k dispozícii dve aplikácie.

Sledovanie k meranému bodu pomocouLPT (LeicaProTrack)

Okrem diaľkomeru má Leica Geovid Pro 32 zabudovaný kompas. Spolu s balistickou kalkulačkou dokáže Leica Geovid Pro 32 určiť zemepisnú polohu v teréne. Poloha posledného urania vzdialenosti sa automaticky uloží a je možné ju vyvolať pre navádzanie na cieľ. Inými slovami, prístroj Leica Geovid Pro 32 dokáže bezpečne naviesť lovca k cieľu alebo k inému, skôr zmeranému bodu v teréne. K tomu slúži displej smartfónu, na ktorom sa zobrazuje jednoduchá ručička kompasu alebo dokonca mapa založená na Google Maps alebo Base Map. Ručička kompasu uľahčuje určenie smeru cesty k cieľu. Na podkladových mapách Google Maps alebo Base Map môže lovec dokonca vidieť polohu cieľa vloženú do grafického zobrazenia terénu. Trasa je potom jednoduchá a bezpečná aj v ťažkom teréne. Táto vyspelá, vysoko presn funkcia sledovania GPS rieši dlhodobú potrebu rýchlej a etickej lokalizácie strelenej zveri.

Ergonomický a výkonný prístroj sa zmestí do vrecka

Vďaka otvorenému mostíku sa Leica Geovid Pro 32 veľmi ľahko drží. Ďalekohľad sa dá držať jednou rukou, pevne, ale uvoľnene. Aj dlhšie pozorovanie je možné bez únavy. Počet ovládacích prvkov je obmedzený na minimum a tlačidlá sú umiestnené na dosah. Prístroj Leica Geovid Pro 32 je možné ľahko ovládať v rukaviciach. Vďaka jemne zakrivenému tvaru, veľmi kompaktným rozmerom a nízkej hmotnosti je Leica Geovid Pro 32 nenápadným každodenným spoločníkom, ktorý sa zmestí aj do vrecka.

Prakticky neobmedzené možnosti použitia

Vďaka malým rozmerom, presnému diaľkomeru a špičkovému optickému výkonu - porovnateľnému s ďalekohľadmi vyššej triedy bez diaľkomeru - je Leica Geovid Pro 32 univerzálnym ďalekohľadom. Najmä na vysokohorských lovoch a pri stopovaní sa lovec môže bez obáv voľne pohybovať a spoľahnúť sa na špičkový výkon za vrtkých podmienok. Leica Geovid Pro 32 je kľúčovým vybavením pre každú loveckú výpravu, vďaka ktorému sú cestovatelia pripravení na akúkoľvek loveckú situáciu v akejkoľvek časti sveta, a to bez kompromisov s najmenšou veľkosťou balenia. Vďaka vysokej propustnosti svetla a úrovni kontrastu, je Leica Geovid Pro 32 vhodný aj na použitie za súmraku, a to aj napriek malému priemeru objektívu 32 mm. V pokročilejšom súmraku a úplnej tme sú pripravené termovizne prístroje Leica Calonox. Spolu s Leica Geovid Pro 32 tvoria neprekonateľnú dvojicu pre neobmezené 24 hodinové pozorovanie najvyššieho kalibru.

Prehľad výhod systému LeicaGeovid Pro 32

+ Laserový diaľkomer s kompaktnou32mmergonómiou
+ Jednoduchá konštrukcia rukoväte s otvoreným mostíkom
+ Nízka hmotnosť a veľmi jednoduché použitie
+ Štíhly dizajn a minimálna veľkosť balenia
+ Presné určenie vzdialenosti až do 2300 metrov
+ Prémiová balistická kalkulačka v ďalekohľade
+ Ďalekohľad a aplikácie sú prepojené cez Bluetooth
+ Integrácia ďalších zariadení, ako je meteorologický prístroj Kestrel
+ Špeciálny program pre lovcov lukom
+ Lokalizácia meraných bodov v teréne
+ LPTTM (Leica Pro Track) - navádzanie na cieľ pomocou aplikácie Leica Ballistics App cez Base Map, Google Maps, kompas
+ Vysoká priepustnosť svetla
+ Výnimočná věrnost farieb, extrémne kontrastný obraz
+ Perger-Porro hranoly umožňujú jedinečný výkon
+ Veľké zorné pole pre maximálny prehľad
+ Konkurenčná cena a komplexný zákaznícky servis

Geovid Pro 32 nastavuje novú latku a využíva všetky inovácie a skúsenosti spoločnosti Leica: via ako 100 rokov v oblasti ďalekohľadov a približne 30 rokov v oblasti laserového merania vzdialenosti. Je to kompaktná a výkonná kombinácia presnej mechaniky, vysoko výkonnej optiky, optoelektroniky a digitálnej technológie.

Očakáva sa, že aplikácia bude k dispozícii v marci 2022.

Túto inovatívnu novinku s množstvom skvelých funkcií nájdete na: LEICA optika