Oblečenie DEERHUNTER - ako splynúť s prírodou

Značka oblečenia Deerhunter je na trhu od roku 1985. Už desiatky rokov výrobcovia vyvíjajú a stále zdokonaľujú oblečenie pre poľovníkov, turistov, fotografov a milovníkov prírody. Výsledkom je dnes populárna, svetová značka oblečenia Deerhunter, ktorá je charakteristická výrobou oblečenia z kvalitných a odolných materiálov. Ocenia to všetci tí, ktorí chcú byť pri pobyte v prírode v teple, suchu a v neposlednom rade aj dobre maskovaní.

Typy kamufláží oblečenia Deerhunter

1.Deerhunter Innovation
Deerhunter inovácia je vytvorená zo spojenia poľovníckych a vtáčích scenérií. 3D efekt je zvýraznený pomocou rôznych zemín, farebných vzorov aby bolo dosiahnuté optimálne maskovanie.

2.Deerhunter Innovation GH
GH je skratka pre "globálny lov". GH Innovation kamufláž je univerzálna, ľahká a otvorená. Je navrhnutá pre použitie v rôznej nadmorskej výške pri rôznych klimatických podmienkach. Maskovací vzor efektívne splýva s okolím a výrazne sa odlišuje od bežných modelov, ktoré sú v súčasnej dobe k dispozícií na trhu.

Vďaka autentickým kontrastom a hĺbke, je táto kamufláž ideálna pre väčšinu typov vegetácie v severnej a južnej Európe. Pre jej zelenkastý efekt, je využitie tejto kamufláže vhodné hlavne v jari, počas leta alebo v období skorej jesene. GH Innovation je výsledkom niekoľkoročného úsilia vývojového oddelenia Deerhunter, na vytvorenie nového a originálneho maskovacieho vzoru.

3.Deerhunter Equipt
Equipt-pixelace, je multifunkčný a splýva s prírodou ako chameleón. S touto kamuflážou korisť nevidí ako blízko naozaj lovec je, čím sa zvyšujú jeho šance, dostať sa ku koristi čo najbližšie. Equipt sa prispôsobí prírode hlavne vďaka multi odtieňom šedej, hnedej a zelenej farby. Či už ste na otvorenej pláni alebo v lesných oblastiach. Vzor sa neustále mení, nie je ho naozaj vidieť ale kvôli pixelace sa prispôsobuje tvaru a farbám v prírode. Takto sa stáva jej súčasťou. Equipt je tou najlepšou voľbou pre serióznych lovcov, ktorí chcú tú najlepšiu kamufláž.

4.Deerhunter Innovation Blaze
Deerhunter Innovation Blaze je vysoko viditeľná oranžová farba so vzormi vetiev čiernej farby. Vzor je vlastným vynálezom spoločnosti Deerhunter, je veľmi "otvorený" a poskytuje veľký dojem. S touto kamuflážou ste viditeľní na veľkú vzdialenosť, čo zaručuje vašu ochranu. Žiarivá oranžová nesmie chýbať medzi žiadnymi poľovníkmi v období spoločných poľovačiek!

5.Deerhunter Innovation GH Blaze
Deerhunter Innovation GH Blaze je zmesou GH a inovácie od spoločnosti Deerhunter. Vysoko viditeľná oranžová a hlboký kontrast znamenajú, že vás kolegovia lovci neprehliadnu. Bezpečnosť je nadovšetko!

6.Deerhunter IN-EQ
Skúsenosti a veda sú nástroje, ktoré stoja za maskovacím oblečením IN-EQ, ktoré tak vytvorili poľovníci pre poľovníkov. Pri práci na vývoji maskérových farieb IN-EQ sa osobitná pozornosť venovala kontrastom a dôležitosti chladných farieb, aby sa zabezpečilo, že dokonale fungujú v nížinách ale aj na vysočine.

7.Deerhunter Equipt Flaming Blaze
Pixelovanie Equipt Flaming Blaze bolo vyvinuté s úplne novou technológiou maskovania. Je to jediný produkt na trhu, kde nájdete funkčnosť aj bezpečnosť v jednom produkte! Kontrast v pixelovaní sa mení ako farby chameleóna, takže sťažuje súdiť vzdialenosť. Tým sa zvyšuje šanca lovcov dostať sa bližšie ku koristiam.

8.Realtree XtraGreen
So svojími detailami a kontrastmi je skvelý pre skorú poľovnícku sezónu, kedy je zelená veľmi potrebná. Tiež je k dispozícií v "novej" Realtree Xtra.

9.Realtree Xtra
Chcete maskovací vzor ktorý funguje všade? Predstavujeme vám nový Realtree Xtra, ktorý s vami spolupracuje vo viacerých loveckých situáciách, než akékoľvek iné maskovacie vzory. Pozostávajú z reálnych obrázkov ako zo života. Tiež je dostupný v "novej" Realtree Xtra Green.

10.Advantage MAX-4
Realtree Max-4 je jedným z najúspešnejších vzorov na lov jeleňov, moriek, vodného vtáctva a západnej veľkej zveri. Je vyvrcholením niekoľkoročných skúseností, jedného z najúspešnejších tvorcov kamuflážnych vzorov Billa Jordana. Max-4 kamufláž vo svojom prevedení obsahuje steblá, slnečnice, dub, javorové listy, cédrové a dubové konáre, či rad ďalších rastlín. Model ponúka maximálnu účinnosť v akomkoľvek otvorenom teréne, bez geografických obmedzení. Ide o najväčšie kamuflážne umelecké dielo na trhu.

11.MAX-5
Prvky vzorov MAX-5 sú strategicky umiestnené tak, aby vytvárali super realistický tón, kontrast a tieň. Pri pohľade zblízka, ponúka MAX-5 neuveriteľné detaily. Na diaľku, vzor úplne vyhladzuje ľudský obrys. A výsledok? Maximálna účinnosť pre váš úspech pri pozorovaní vodných vtákov.

Typy membrán oblečenia Deerhunter

DEER-TEX Membrane

Má výrobcom udávaných niekoľko vlastnosti: 100% odolnosť proti vetru, 100% odolnosť proti vode, 100% vzdušnosť. Membrány sa môžu prať. Technické špecifiká: odolnosť voči vode je viac než 10.000 mm/H2O, priepustnosť vodných par je viac než 10.000 gr/m/24h.

DEER-TEX Performance Shell

TheDeer-TexPerformanceshell je membrána laminovaná na vrchné textílie, je 100% vode odolná a vetru odolná a je priedušná. Táto membrána je v štyroch smeroch pružná a poskytuje skvelý pocit a flexibilitu. Tak ako originál Deer-Texmembrana sa môže prať.
Technické špecifiká: odolnosť voči vode je viac než 10.000 mm/H2O, priepustnosť vodných par je viac než 10.000 g/m/24H.

Deerhunter Stormliner Membrane
Membrána je trojvrstvová výplň z vlákien, ktoré boli spájané pri nízkej teplote. Táto jedinečná membrána zabraňuje vetru preniknúť bez zníženia priedušnosti materiálu. Stormliner je 99,99% vodotesný.

Odolnosť proti prenikaniu vody/WP
Odolnosť proti prenikaniu vody sa meria v "tlaku vodného stĺpca v milimetroch". Tlak vodného stĺpca sa meria umiestnením kvapalinového kolóny na materiál tak, aby materiál s odolnosťou proti prenikaniu vody 5000 mm mohol udržať vodu mimo päťmetrového (5000 mm) kalibru. Materiál s odolnosťou proti prenikaniu vody 10000 mm odoláva vode z rozchodu 10 metrov (10000 mm) atď.

Priedušnosť/MVP
Hodnota MVP udáva priedušnosť membrány. Hodnota MVP je vyjadrenie množstva vodnej pary, ktorá môže uniknúť cez jeden štvorcový meter membrány do 24 hodín. Priedušný výrobok s hodnotením 5000 môže preto "dýchať" 5000 g (5 litrov) vodnej pary na štvorcový meter za 24 hodín. Pre porovnanie, mnohé zimné bundy sú WP 5000 mm/MVP 3000 g.

DEER-TEX Supreme Membrane

Deer-Tex má niekoľko vlastností, ktoré ponúkajú vášmu odevu 100% vetruodolnosť, 100% vodotesnosť, 100% priedušnosť.
Membránu je možné podľa potreby umyť, alebo vyčistiť nasucho. Technické špecifikácie: Odolnosť voči vode je až 10.000mm/H2O, priepustnosť vodnej pary je až 10.000g/m2/24H

Používané materiály oblečenia Deerhunter

Neoprénové
Neoprénový materiál je dobrý pri udržiavaní teplých/chladných aplikácií a aplikácií na ochranu proti nárazom. Neoprén má vo všeobecnosti dobrú chemickú stabilitu a zachováva flexibilitu v širokom teplotnom rozsahu. Syntetický kaučuk sa používa okrem iného vo výrobkoch odolných voči poveternostným vplyvom.

Výstuž Deer-X-Dura
Vlastná odolná a napínateľná výstuž.

PrimaLoft
PrimaLoft ponúkajú vynikajúci výkon pre vysoko kvalitné vybavenie na chladné počasie. Je ľahký, priedušný s vynikajúcou odpudzovateľnosťou vody, takže zostanete suchý, teplý a v pohodý aj v najhorších poveternostných podmienkach.

Bambusové drevené vlákno
Bambusové vlákna majú prirodzenú antibakteriálnu schopnosť/funkciu. Vlákna značne znižujú zápach a zároveň si zachovávajú priedušnosť a vlhkosť je vedená preč od tela. Oblečenie s bambusovými vláknami má mierne chladiaci účinok na vaše telo.

CORDURA
Vysoko odolná výstuž odolná voči opotrebeniu. Dvakrát silnejší ako štandardný nylon - trikrát silnejší ako polyester - desaťkrát silnejší ako bavlna.

HITENA
HITENA je inovácia materiálov s vysokou technológiou. Používa sa na ochranné prostriedky a odevy. Napríklad aj v motocyklovom športe. Super udržateľný, dlhotrvajúci priedušný povlak, ktorý chráni telo v extrémnych poveternostných podmienkach a je odolný voči nečistotám. Bol vyvinutý po mnohých rokoch výskumu používania špecializovaných športových potrieb a v úlohách, ktoré čelia veľkým výzvam z dôvodu poveternostných podmienok a požiadaviek na kvalitu.

HITENA je vyrobená zo zmesi technických polyamidových vlákien, ktoré zabezpečujú veľkú dlhodobú odolnosť proti opotrebeniu, roztrhnutiu a nečistotám. Táto jedinečná tkanina je diferencovaná procesom tkania dvoch odolných syntetických vlákien. Ošetrenie a delenie priadze v kombinácii so špeciálnym procesom, dáva tkanine prirodzený tieňovací efekt. Ten sa mení podľa odrazu svetla. Inými slovami, farba tejto tkaniny je prirodzeným výsledkom, ktorý sa môže meniť počas náročného procesu. Môže sa meniť aj v rôznych poveternostných podmienkach. Všetko závisí od ľudského oka a smeru pohľadu. Okrem toho je táto charakteristická tým, že  tkanina odpudzuje vodu a ukončená je konečnou povrchovou úpravou.

COOLMAX
COOLMAX je výkonná tkanina, ktorá obsahuje účinný systém riadenia vlhkosti na báze vlákien. Systém dokáže preniesť pot od tela cez tkaninu, kde sa vie rýchlo odpariť, čo umožňuje nositeľovi cítiť sa chladnejšie a pohodlnejšie.

YKK
Predstavuje značku kvalitných registrovaných zipsov.

Jeleň-Dura
Jeleň-Dura robí oblečenie extra odolné voči opotrebeniu bez ohrozenia slobody pohybu.

Oblečenie Deerhunter nájdete na: DEERHUNTER oblečenie