Odhádžte sneh rýchlo a bez námahy...

Prekvapili vás ráno haldy snehu, no nemáte čas na ručné, pracné odpratanie snehu? Zaobstarajte si šikovného pomocníka vo forme snehovej frézy, ktorý vám ušetrí kopec času a síl. Sneh treba odhŕňať čo najskôr. Keď už je sneh ušliapaný, ťažko sa frézuje či ručne odhadzuje a to platí aj v prípade, ak je sneh mokrý.

Jednostupová fréza a dvojstupňová fréza – aký je rozdiel? Neviete sa rozhodnúť, ktorá je tá správna? Vysvetlíme si pár detailov na konkrétnych modeloch. 

Jednostupňová fréza VILLAGER VEST 1600

VEST 1600 je malá, ľahká elektrická snehová fréza srbskej značky VILLAGER s výkonom 1600 W. Tento malý a ľahký pomocník je ako stvorený pre upratovanie snehu v okolí domu, pred domom na parkovisku či na ulici. To závisí aj od toho, aký dlhý predlžovací kábel si zaobstaráte. Tento model má pracovnú šírku 50 cm. Nechýba ovládanie vyhadzovacieho komína, ktorý sa ovláda jednoducho pomocou páky. 

Jednostupňová fréza spočíva v tom, že má jeden šnek a vysoké otáčky. Je ako stvorená na spomínané chodníky a pod., čím v podstate nahrádzajú metlu. Šnek je pogumovaný, vybavený po svojom obvode zubami, ktoré ľahko prechádzajú cez snehovú pokrývku. Plochy vyzametá úplne dočista. 

(*Na videu je model VEST 1800, ktorý sa od VEST 1600 líší len vo výkone/W)

Dvojstupňová snehová fréza SNAPPER L1226EX

Dvojstupňové frézy sú ako stvorené do oblastí, kde je veľa snehu. Majú jeden šnek, menšie otáčky ako frézy jednostupňové, no majú tanier s lopatkami a vysokými otáčkami. Tento šnek má za úlohu priviesť sneh ku tanieru a ten následne vo vysokých otáčkach sneh odhadzuje. Dvojstupňové frézy sú taktiež aj na chodníky a na miesta, kde treba odpratať sneh (chodníky, okolie domov, chát, stredísk, parkoviská a pod.). Sú ideálne na čerstvý sneh a ostáva po nich len pár milimetrov snehu (cca 2 – 3 mm). Pýtate sa prečo? Preto, lebo šnek nie je pogumovaný a nemôže sa pochopiteľne trieť po zemi. Vyšší výkon, vyšší odhod snehu...

L1226EX je vybavená špičkovým, spoľahlivým 4 – taktným motorom Briggs & Stratton OHV s výkonom 6,3 kW. Šírka záberu tohto modelu je 66 cm. Veľkou výhodou je svetlomet, vďaka ktorému môžete pohodlne pracovať aj skoro ráno, či na večer keď sa stmie. V skratke výkonný, spoľahlivá a ľahko ovládateľná snežná fréza...

Odporúčame...

Ak sa rozhodnete pre dvojstupňovú frézu, odporúčame vám VILLAGER VST 130. Tento model je vybavený 4-taktným motorom s výkonom 9,5 kW. Táto fréza je ideálnou kombináciou výkonu za rozumnú cenu a so zárukou až 3 roky. Nechýba vyhadzovací komín, ktorý je jednoducho ovládateľný pomocou páky.