Odteraz už žiadne batérie – to je NOVINKA SPYPOINT LINK-MICRO S LTE

Nie je žiadnym tajomstvom, že som silným fanúšikom fotopascí Spypoint LINK-MICRO LTE, o čom svedčí aj to, že ich vlastním už 5. Teraz som však objavila jej dokonale vyladeného a ekologického súrodenca, LINK-MICRO-S LTE, do ktorého, vďaka zabudovanému solárnemu panelu, už nikdy viac nemusím kupovať žiadne batérie. Zároveň, vďaka tomu ani navštevovať fotopascu kvôli výmene batérii. Rovnako vďaka dokonale odladenej, no zároveň užívateľsky jednoduchej aplikácii, pomocou ktorej dokážem fotopascu kompletne nastavovať či ovládať a tiež vďaka automatickému premazávaniu fotografii na pamäťovej SD karte. Nielenže šetrím peniaze za cestovanie za fotopascou, chránim aj našu prírodu. Môžem tak sledovať aktivitu a správanie zveri v revíri  bez toho, aby som sa musela obávať, že svojou prítomnosťou a ľudským pachom vyruším zver. Toto rovnako oceníte v prípade, ak fotopasce umiestňujete v ťažko dostupných terénoch, prípadne ich vešiate vysoko na stromy.

Výhody

  • Znížený vplyv človeka na revír
  • Už žiadne starosti s výdržou batérii
  • Rýchlosť spúšte 0,4 sekundy
  • Rozsah detekcie pohybu 24 m
  • Najmenšia fotopasca na trhu
  • Jednoduché použitie a ovládanie
  • Možnosť sledovania fotografii viacerými užívateľmi naraz

Nevýhody

  • Nenatáča videá
  • Nemá časozberný režim
  • Nemá možnosť výmeny vlastnej SIM karty
  • Nemá funkciu okamžitého vyžiadania fotografie

Fotopasca LINK-MICRO S LTE sníma 10 MP snímky. To môže znieť trochu sklamaním, keďže v súčasnosti je toľko kamier, ktoré sa môžu pochváliť vyšším rozlíšením obrazu. Ale nenechajte sa obťažovať rozlíšením obrazu na LINK-MICRO S. Je to preto, že MMS kamery komprimujú veľkosť obrázkov, ktoré vám posielajú, aby vám pomohli ušetriť peniaze každý mesiac na vašom dátovom pláne. Navyše, 10MP obraz z fotoaparátu s dobrým obrazovým snímačom môže robiť úžasne ostrý a jasný obrázok. Celkovo, kvalitu fotografii považujem za úplne dostatočné pre prehľad o dianí v revíri. Fotopasca má režim viacerých záberov, kde po spustení dokáže urobiť až dve fotografie.

Ďalšia vec, ktorú by ste mali vedieť je, že LINK-MICRO S nenahráva videá. Toto by sa tiež nemalo považovať za až také negatívum, pretože väčšina dátových plánov aj tak neumožňuje prenos videí.

Pohybový senzor je dôležitou vlastnosťou každej fotopasce, pretože spúšťa pohyb kamery v momente, keď zaznamená akýkoľvek pohyb v jej detekčnej oblasti. Kamera SPYPOINT LINK-MICRO S LTE má jeden pohybový senzor s dosahom detekcie 24 m, čo je veľmi dobrý dosah pri monitorovaní divej zveri. Tento senzor na LINK-MICRO má tiež nastaviteľné možnosti citlivosti. S vysokým, stredným a nízkym zaznamenávaním, ktoré vám umožní získať špičkový výkon z fotopasce v širokej škále nastavení.

Fotopasca  SPYPOINT LINK-MICRO S LTE má jednu z najlepších spúšťacích rýchlostí kamier vo svojej triede. S rýchlosťou spúšťania 0,4 sekundy bude veľmi ťažké, aby akákoľvek aktivita prebehla dostatočne rýchlo pred objektívom fotoaparátu bez toho, aby bola zachytená.

Blesk SPYPOINT má pôsobivý dosah blesku 24 m, čo vám poskytuje širšie možnosti osvetlenia. SPYPOINT vybavil LINK-MICRO S LTE nastaviteľným bleskom, čo môže byť veľmi užitočná funkcia. Ak je fotografovaný objekt relatívne blízko fotoaparátu, budete ho chcieť ponechať v nočnom režime (nižšie nastavenie), aby ste zabránili prílišnému osvetleniu objektu a jeho vyblednutiu. Ak fotoaparát fotografuje objekty, ktoré sú ďalej a zdá sa, že nie sú osvetlené tak, ako by ste chceli, môžete prepnúť blesk do vylepšeného režimu, aby ste zvýšili intenzitu LED.

Aplikácia SPYPOINT

Balenie obsahuje prednastavenú SIM kartu, takže nie je potrebné zariaďovať SIM karty od tretích strán mobilných operátorov, účet SPYPOINT urobí všetko za vás. Celkovo už nastavenie na Link-Micro nemôže byť jednoduchšie. Aj keď sa nepovažujem za technologicky najpokročilejšieho človeka na svete. Prvá vec, ktorú by ste mali urobiť, keď si kúpite SPYPOINT LINK-MICRO S, je stiahnuť si bezplatnú aplikáciu pre Váš smartfón (odladené pre operačný systém  iOS aj Andoid). Aplikácia je veľmi jednoduchá na používanie a nenechá vás zmiasť. Zahŕňa živú zákaznícku podporu, cloudové úložisko, GPS Geotagging a softvér na rozpoznávanie druhu zveri na fotografii - Buck Tracker.

Aplikácia je neoddeliteľnou súčasťou maximálneho využitia LINK-MICRO S. Používate ju nielen na prijímanie a prezeranie obrázkov, ale tiež na nastavenie kamery, ako aj na prehľad o postavení fotopasce, jej signále, stave batérie, počtu nafotených fotografii za mesiac, či zostávajúcich dní plánu prenosu fotografii v danom mesiaci (kreditu).

Dokonca je možné túto fotopascu naprogramovať tak, aby bola zapnutá alebo vypnutá v určité dni v týždni. Napríklad môžete mať kameru zapnutú od 17:00 do 8:00 Po-Pia, ale cez víkend 24 hodín denne. Veľká škoda je, že nemá možnosť odoslať fotografiu na príkaz, ale naopak, silno oceňujem možnosť sledovania fotopasce viacerými užívateľmi. Možné je tak na viacerých smartfónoch po prihlásení  sa do aplikácie pomocou hesla, užívať fotopascu viacerí naraz, čo je výhoda napr. pri rodinnom používaní prípadne pri poľovných združeniach.

Plán prenosu fotografii

V aplikácii si nastavíte svoj dátový paušál. Na výber sú 4 flexibilné plány prenosu fotografií, a to vrátane bezplatného plánu obrázkov (áno, povedala som ZADARMO), ktorý vám umožňuje preniesť až 100 bezplatných obrázkov každý mesiac, takže fotoaparát môžete používať bezplatne po celý rok. Túto vychytávku  vysoko oceňujem. Ak potrebujete viac ako 100 obrázkov mesačne, tu sú ponúkané paušály:

  • 5 € / mesiac: 250 obrázkov a 7 dní história snímok, pri jednorázovej (ročnej) platbe 4 € mesačne 
  • 10 € / mesiac: 1000 obrázkov a neobmedzená história, pri jednorázovej (ročnej) platbe 7 € mesačne
  • 15 € / mesiac: neobmedzené odosielanie a neobmedzená história obrázkov, pri jednorázovej (ročnej) platbe 10 € mesačne

Máte tiež možnosť meniť tieto plány každý mesiac, čo je skvelé, ak chcete fotoaparát používať iba časť roka. Ak budete fotoaparát používať celoročne a zaplatíte na rok vopred, môžete získať zľavu.

Každá fotografia z tejto fotopasce obsahuje dátum, čas, fázu mesiaca a teplotu. Použitie informácií na fotografiách vám umožní odhaliť vzorce aktivity v určitých časoch dňa alebo počas určitých poveternostných podmienok. V kombinácii s fotkami, ktoré vám každý deň prídu, vám informácie na päte fotky môžu pomôcť urobiť skvelé sezónne rozhodnutia o tom, kde a kedy budete v daný deň loviť.

Oblasti použitia

Vďaka svojej mini veľkosti a dokonalej kamufláži sa LINK-MICRO S LTE ľahko skryje. Preto je skvelou voľbou nielen pre monitorovanie divej zveri ale rovnako na dohľad nad majetkom. Vďaka solárnemu panelu a nabíjateľnej batérii je skvelou voľbou pre ľudí, ktorí žijú ďaleko od miesta, kde je kamera umiestnená, a nechcú sa obávať, že sa im vybijú batérie, ak ju necháte dlhšiu dobu bez dozoru.

LINK-MICRO S LTE prináša najatraktívnejšiu a najinovatívnejšiu poľovnícku technológiu posledného desaťročia za cenu, ktorú ocení každý poľovník. Táto fotopasca ponúka dokonalú rovnováhu medzi celulárnou technológiou a užívateľsky príjemnou platformou, ktorá oslovuje nielen technicky zdatných aj nových používateľov tejto technológie. Kúpou tejto fotopasce ušetríte svoje peniaze nielen za kúpu batérii ale rovnako za neustále jazdenie k umiestnenej fotopasci. Preto si myslím, že táto fotopasca aktuálne nemá svojho konkurenta na trhu.

Autor blogu: @petrrissa

Túto inovatívnu fotopascu a množstvo iných kvalitných fotopascí nájdete na: Fotopasce SPYPOINT