Podávače krmiva – efektívne prikrmovanie

Tieto zariadenia budú kŕmiť za vás! Ich obsluha je jednoduchá, nenáročná a zver bude čakať iba toľko krmiva, koľko v ten deň spotrebuje. Automatické kŕmičky môžete použiť aj pre domáce zvieratá. Keď odídete na dlhší čas, viete že o vaše zvieratá bude postarané a vy tak môžete bezstarostne tráviť svoj voľný čas, nech ste už kdekoľvek.
Vyhadzujete krmivo pre divú zver len tak na zem? Ak áno, tak určite viete koľko krmiva musíte vysypať. Je toho veľké množstvo a možno aj polovica krmiva sa zničí tým, že ho zver jednoducho pošliape, poprípade zmokne (zvlhne) a tým sa znehodnotí. Ak prikrmujete zver na neprístupných miestach, tak určite oceníte to, že vám bude stačiť vyniesť iba polovicu predchádzajúceho množstva.

Moultrie kŕmič - všetko v jednom

Podávač na snímke sa dá primontovať na spodok nádoby. Krmivo rozhadzuje do okruhu až 18 metrov. Digitálne hodiny umožňujú nastaviť štyri časy prevádzky počas dňa a každé kŕmenie na 1 až 20 sekúnd. Podľa druhu prikrmovania sa nastavujú otáčky motora. Plošný spoj je úplne uzavretý pred vzdušnou vlhkosťou v odolnom puzdre s ochranným gumovým tesnením. Veľké silikónové tlačidlá sú odolné proti poveternostným vplyvom. Ako zdroj slúžia 4xAA batérie, ktoré sú súčasťou balenia. Zariadenie možno dobíjať externým solárnym panelom.

 

 

 

 

Podávač krmiva Eurohunt 12V

Podávač primontujete na spodok nádoby. Krmivo rozhadzuje do okruhu až 18 metrov. Senzor uvádza zariadenie do prevádzky ráno po rozvidnení a večer pred zotmením. Čas kŕmenia možno nastaviť na 1 až 60 sekúnd. Zariadenie je vodotesné s ochranným kužeľom. Nastavitelný výkon motora 100/75/50% výkonu. Plošný spoj chráni pred nepriazňou počasia odolné puzdro s ochranným gumovým tesnením. Má tlačidlo na kontrolné spustenie kŕmenia. Podávač umožňuje dobíjanie batérie externým solárnym panelom.

 

 

 

 

Kŕmne bubny od výrobcu Eurohunt

Pojme 18 kilogramov jadrového krmiva, napríklad kukurice. Na trhu je aj verzia na približne 38 kilogramov. Výrobca ho dodáva aj s oceľovým lankom a tyčou na upevnenie. Materiál bubna je odolný proti mrazu, nárazu, prasknutiu a úderu. Otvory na vypadávanie krmiva sú spevnené mosadznou výstužou a odolajú ohrýzaniu zverou, napríklad diviakmi. Krmivo sa jednoducho dopĺňa aj vďaka rýchlo uzáveru. Na materiál poskytuje výrobca záruku desať rokov. V revíri vám pomôže pri prikrmovaní diviačej zveri a jej odvádzaní.

 

 

Takže na záver môžeme povedať, že automatická kŕmička je skvelá vec, ktorá vám za pár dní (1 týždeň) priláka zver na dané miesto a to ešte aj vo vami zvolenom čase. Zvuk, ktorý kŕmička vydáva, je pravdepodobne ako gong, ktorý zvoláva na obed. Ak chcete pozorovať zver a nemáte veľa času, zaobstarajte si automatickú kŕmičku. Zver si rýchlo zvykne na pravidelné dávky krmiva a to vám pomôže pri jej pozorovaní, keďže budete vedieť v ktorú hodinu tam bude chodiť.