Fotopasca TETRAO Strix 18 27Mpx 940nm - malý, nenápadný pomocník

Moderná a profesionálna značka TETRAO podporuje návrat ohrozeného druhu Hlucháňa hôrneho (Tetrao urogallus) späť do prírody.  IBO POĽOVNÍK sústreďuje pod túto značku iba overené a kvalitné produkty, aby o to viac, podporil ich predaj a tým ešte podporil udržanie tohto vzácneho druhu zvieraťa.

Aj v segmente fotopascí prichádza s novinkou. Pre mňa priam s vlajkovou loďou . Túto, priam "bombu", nájdeš pod označením Fotopasca TETRAO Strix 18 27Mpx 940nm.

Ruku na srdce, aké máš očakávania a kritéria pri výbere fotopasce?

Pre mňa osobne:

- aby bola čo najmenšia, priam až nenápadná
- robila čisté fotky, nie len cez deň ale hlavne v noci
- zver sa jej nebála, nereagovala na jej činnosť
- nadštandardná výdrž batérie hlavne v zime
- nahrávanie videí aj so zvukom
- bez odosielania MMS
- univerzálne využitie doma aj v revíry
- rozumná cena

Ja som takú našiel presne tu : Fotopasca TETRAO Strix 18 27Mpx 940nm


Prečo práve táto fotopasca?

Táto fotopasca ma o sebe presvedčila vo všetkých mojich zadaných kritériách a možnostiach, už hore uvedených. Ale pekne po poriadku, bod po bode:

1.) bola čo najmenšia, až priam nenápadná
Strix má lesné kamuflážové sfarbenie a dokonale splynie v prírode a jeho veľkosť je priam bezkonkurenčná. 115x81x45 mm !!!! Čo viac dodať? Pre mňa požiadavka splnená.

2.) robila čisté fotky nie len cez deň ale hlavne v noci
Strix disponuje snímačom s rozlíšením až 27 mpx, ktorý priam garantuje krásne a kvalitné fotografie, nie len cez deň ale hlavne v noci. K tomu mu dopomôže vysoko kvalitný a výkonný prísvit s 940nm a CMOS senzor. Pre mňa požiadavka splnená.

3.) zver sa jej nebála, nereagovala na jej činnosť
Ako som už spomínal vyššie fotopasca vďaka svojmu farebnému prevedeniu a zanedbateľnej veľkosti nijak na seba neupozorňuje a aj vďaka neviditeľnému prísvitu môžeme zver nerušene pozorovať. Pre mňa požiadavka splnená.

4.) nadštandartná výdrž batérie hlavne v zime
Priznám sa, toto splnenie mojej požiadavky ma úplne dostalo a o všetkom presvedčilo. Žiadne AA batérie, žiadnych 12 alebo 8 kusov batérii. Strix, ako absolútna novinka sa napája na 2ks nabíjateľných 18650 batérie. Pre mňa požiadavka splnená.

5.) nahrávanie videí aj so zvukom
Strix sa vyznačuje okrem kvalitných a ostrých fotografii aj možnosťou pozorovať zver formou videí. Pre ešte krajší zážitok, je tu možnosť nahrávať videá aj so zvukom, čo ocení každý hlavne v období ruje. Pre mňa ďalšia požiadavka splnená.

6.) bez odosielania MMS
Strix nedisponuje možnosťou odosielania MMS, čo ja osobne preferujem. Nielen že niekoľkonásobne tým predĺžim životnosť batérie, hlavne nepripravujem sa o prekvapenie, keď po niekoľkých dňoch idem zver zakŕmiť a zároveň si prezriem nasnímané fotografie.

7.) univerzálne využitie doma aj v revíry
Strix disponuje USB-C portom pre jeho viac univerzálnejšie využitie. Tak, ako sa dá Strix napojiť na solárny panel, vidím jeho veľkú výhodu možnosť napojiť priamo na sieť, viď obr. Preto je možné Strix využiť nie len ako neviditeľné očko v revíri, ale aj ako ochrancu môjho majetku v domácnosti na samote, chate a podobne.

8.) rozumná cena
Strix môžem každému len odporučiť . Táto fotopasca len potvrdzuje staré známe – za málo peňazí veľa muziky a to doslava.

Fotopasca TETRAO Strix 18 27Mpx 940nm je jedna bezkonkurenčná fotopasca so širokým záberom užívateľov. Pre ešte efektívnejšie a hlavne bezpečnejšie využívanie, by som vyzdvihol možnosti dokúpenia rôzneho príslušenstva. Pre ochranu danej fotopasce jej prislúcha bezpečnostný box resp. bezpečnostné lano. Už hore spomínaný solárny panel resp. batérie typu 18650 a SD až do veľkosti 32GB.

Na záver pridávam niekoľko fotografii z môjho pozorovania zveri........

Fotopascu nájdete na: TETRAO Strix 18 27Mpx 940nm