SPYPOINT LINK 4G – fotopasca pre profesionálov

Firma SPYPOINT každý rok inovuje svoje produkty a okrem doplnkov pre lov ponúka aj kompletné príslušenstvo pre svoje fotopasce. Najnovšie prichádza na trh s prelomovou novinkou - solárnou fotopascou, ktorá nepotrebuje žiadne batérie. Za zmienku stojí aj to, že svojim zákazníkom ponúka lítiové batériové články, ktoré sa dajú opakovane dobíjať. Na viac spoločnosť SPYPOINT ponúka kompletný servis a neustálu zákaznícku podporu. Testovaný model kamery LINK 4G od kanadského výrobcu je absolútnou novinkou na našom trhu.

Kvalita a spracovanie


Telo fotopasce je vyrobené z odolného a kvalitného plastu. Rozmery sú 10,9 x 17,3 x 7,6 cm. (dxšxv).Na prednej strane je umiestnená signalizácia stavu batérií a indikácia snímania. Nachádza sa tu tiež objektív, PIR snímač a prísvit. Na zadnej strane fotopasce nájdete veľký prehľadný displej, na ktorom sa dajú bez problémov prezerať fotografie a nastavovať zariadenie.

Celá fotopasca je utesnená voči vode a to aj vrátane displeja a tlačidiel, ktoré vystupujú nad povrch zadnej strany. Na nej nájdete aj držiak, pomocou ktorého ju môžete jednoducho pripevniť o strom.

Model nabitý inováciami


Výrobca udáva, že zariadenie je osadené senzorom typu CMOS o veľkosti 1/2 " s rozlíšením 12Mpx. Toto rozlíšenie je plne dostačujúce pre zhotovenie kvalitných fotografií, či už cez deň, alebo v noci. Dosah PIR snímača je možné nastaviť od 1,5 do 30m. Údaj 30m je možné dosiahnuť iba cez deň a to len v prípade ideálnych svetelných podmienok. V praxi je dosah PIR snímača otestovaný na 23m, či už cez deň, alebo v noci. Detekčný uhol PIR čidla je okolo 40°. Treba vyzdvihnúť rýchlosť spúšte, ktorá dosahuje hodnotu neuveriteľných 0,07 sekundy a práve vďaka tomu patrí fotopasci LINK 4G k najrýchlejšej fotopasce na trhu. Pri jej testovaní boli výsledné fotografie vždy ostré, pod čo sa podpísal aj výkonný prísvit a kvalitná optika objektívu. Fotopasca disponuje výkonným absolútne neviditeľným prísvitom a to až so 62 LED diódami. Ich výkon je naozaj výborný a na vzdialenosť do 25m môžete bez problémov rozoznať postavu človeka alebo zvieraťa. Prísvit v kamerách Spypoint sa radí medzi najkvalitnejšie na svete. Táto technológia nasvieti scénu aj za nepriaznivých svetelných podmienok v neviditeľnom svetelnom spektre s vlnovou dĺžkou 940 nm. Táto vlnová dĺžka svetla nie je pre živočíchy rušivá, avšak niektoré druhy zvierat, ako napríklad líška, môžu registrovať prísvit. Jelenia alebo diviačia zver vôbec prísvit neregistruje, taktiež ani človek. Fotopasca dokáže nahrávať video v HD kvalite a samozrejme so zvukom.

Kamera je napájaná šiestimi monočlánkami. Výrobca odporúča alkalické alebo lítiové AA batérie. Odporúčame cez leto používať nabíjacie batérie, ktoré sú v lete spoľahlivé, avšak situácia sa mení s poklesom teploty. Klasické AA batérie majú napätie 1,5V a nabíjacie majú iba 1,2V. V prípade zimného obdobia odporúčame používať lítiové batérie značky OLIGHT, ktoré bez problémov vydržia odoslať cca 1000 fotografií pri teplote okolo -10°C. A to aj pri používaní prísvitu, kedy je spotreba energie vyššia.

Nadčasové mySPYPOINT konto

Testovaný model fotopasce ponúka možnosť odosielať fotografie na internetové konto spoločnosti SPYPOINT, tzv. mySPYPOINT konto. Po odfotení je vďaka podpore 4G siete fotografia okamžite odoslaná na vami vytvorené internetové konto, kde si po prihlásení môžete prezerať svoje fotografie. Vaše konto a fotopascu máte stále pod dohľadom vďaka mobilnej aplikácii, ktorá je vytvorená pre Android a iOS. Konto mySPYPOINT ponúka veľa praktických možností, ako napríklad: triedenie fotografií podľa času a dátumu, vyhľadávanie fotografie podľa kľúčových slov, alebo pridávanie značiek pri fotografiách. Konto je spoplatnené, na výber sú 2 možnosti, buďbronzové alebo zlaté konto. Bronzové konto je zadarmo s limitom 100 fotografií mesačne a zlaté konto je spoplatnené sumou 30 dolárov. K fotopasci je potrebné zakúpiť SIM kartu od operátora, kde je potrebné mať aktivovaný internet. Z našej skúsenosti stačí mať predplatených 100MB dát, keďže jedna fotografia má veľkosť približne 30-50 kB.

Jedinečná funkcia GPS

LINK 4G je vybavená GPS modulom, vďaka ktorému máte fotopascu nepretržite pod dohľadom. Všetky potrebné informácie o jej polohe nájdete jednoducho a rýchlo na vašom mySPYPOINT konte. Skvelá funkcia napr. pri odcudzení vašej fotopasce.



Záver

SPYPOINT LINK 4G ponúka momentálne najvyšší možný štandard spomedzi všetkých fotopascí. Oceniť musíme hlavne kvalitu fotografií, výkonný prísvit a možnosť spravovať fotografie pomocou mobilnej aplikácie a konta mySPYPOINT, ktoré je prehľadné a ponúka viacero inovatívnych funkcií. Fotopasca ponúka širokú škálu využitia. Je ideálnym pomocníkom na stráženie objektov, chát, majetku a tiež je obľúbená medzi poľovníkmi a ochranármi prírody na monitorovanie zveri.