LED baterky Olight Warrior - bojovníci proti tme

Kvalitné svietidlo patrí v dnešnej dobe do povinnej výbavy každého, kto nechce byť prekvapený, či zaskočený tmou. Ak ste vybavení výkonným svietidlom, tma pre vás nie je faktorom, ba čo viac, tmu hravo porazíte. Americký výrobca OLIGHT sa už od roku 2006 zaoberá výrobou špičkových taktických, či poľovníckych svietidiel. Kvalita materiálu, bezkonkurenčná odolnosť, rozšírená záruka a neustále inovácie vyšvihli tohto amerického výrobcu na popredné priečky vo výrobe taktických a poľovníckych svietidiel. Rovnako ako každý správny dobrodruh, tak aj OLIGHT nechce zaspať na vavrínoch a neustále posúva svoje hranice, vylepšuje najpredávanejšie modely.

To, čo sa už zdá byť dokonalým, posúvajú rok čo rok ešte ďalej, na ešte výkonnejšie, trvácnejšie, odolnejšie modely. Presne toto sa udialo aj s bestsellermi značky na trhu, modelmi M2R Warrior a Warrior X. Aj keď boli spomenuté modely veľmi obľúbené, OLIGHT sa rozhodol ešte ich vylepšiť a byť tak o krok vpred pred konkurenčnými svietidlami. A tak uzreli svetlo sveta modely M2R Pro Warrior, Warrior X Pro a takisto Warrior X Turbo, o ktorých bude aj tento blog. Povieme si nielen o ich parametroch, vylepšeniach oproti ich predchodcom, ale aj o praktických skúsenostiach a využití svietidiel v praxi.

M2R Pro Warrior – Nenápadne výkonný taktik

Pri pohľade na rozmery 136 x 29,5 mm a hmotnosť iba 176 gramov by len málokomu napadlo, aký výkon ukrýva tento špunt, ktorý krásne padne do ruky. Výkonom 1800 lumenov (o 300 viac ako predošlý model M2R Warrior) a dosvitom 300 metrov (o 92 metrov viac ako M2R Warrior) príjemne prekvapí už pri prvom zapnutí.

V momente zmení čiernočiernu tmu na biele svetlo. Inováciou voči predchodcovi je aj použitie iného akumulátora, kde 18650 nahradil 21700. Zvýšil sa tým nielen výkon, ale aj výdrž batérie, zatiaľ čo naopak, vďaka inovovanej magnetickej USB nabíjačke nabijete svoje svietidlo bez zbytočného vyberania akumulátora na plnú kapacitu už za 5 hodín.

Čomu ostal výrobca verný, je priam až kozmická odolnosť voči nárazu, rovnako aj absolútna vodotesnosť. Svietidlo môžete pustiť na betónový povrch, rozbíjať ním v núdzi sklo, či pribiť klinec. Maximálne poškodenie, ktoré dosiahnete, je oškretá povrchová farba. K svietidlu je možné si zadovážiť aj celú radu doplnkov, ako napr predĺžená magnetická taktická spúšť, farebné filtre, rôzne druhy držiakov a pod. V kombinácii so štíhlym telom a úzkou hlavou je M2R Pro Warrior ideálnou voľbou taktického svietidla pre každého dobrodruha.

Svietidlo nájdete na: M2R Pro Warrior

Warrior X Pro – Spoľahlivý pomocník praktického poľovníka

Model ako stvorený na poľovnícke použitie. Kompaktné rozmery, nízka hmotnosť, pekelný výkon a kozmická odolnosť. Toto všetko sú vlastnosti, ktoré vynášajú model Warrior X Pro na piedestál obľúbenosti nielen na slovenskom, ale aj zahraničnom trhu. Rovnako ako u modelu M2R Pro Warrior, aj model Warrior X Pro priniesol viaceré inovácie a vylepšenia oproti predchodcovi, teda modelu Warrior X.

Prvým vylepšením je rovnako prechod z akumulátora 18650 na 21700, čo zvyšuje výkon až na 2100 lumenov (o 100 viac ako predchodca). Nová je aj magnetická 2A nabíjačka, ktorá nabije svietidlo do plnej kapacity o polovicu rýchlejšie. Svietidlo vás navyše upozorní na nízky stav batérie opakovanými vibráciami. Podobne ako M2R Pro Warrior je aj model Warrior X Pro vybavený nízkoprofilovým tichým spínačom.

Maximálna odolnosť a vodotesnosť sú ďalšími vlastnosťami potrebnými pre poľovníka, ktorý nepozná pojem zlé počasie. Spoločne so širokým spektrom príslušenstva ako napríklad predĺžená magnetická taktická spúšť, magnetická montáž na zbraň, farebné filtre atď, je toto svietidlo priam predurčené do výbavy každého praktického poľovníka.

Svietidlo nájdete na: Warrior X Pro

Warrior X Turbo – Keď je vzdialenosť prioritou

Nový prírastok do rodiny Olight predstavuje akýsi kompromis medzi obľúbenými modelmi Warrior X Pro, od ktorého boli inšpirované kompaktné rozmery a napájanie, a modelu Javelot Pro, od ktorého bol inšpirovaný dosvit 1 kilometer a vzhľad hlavy svietidla. Aj keď oproti modelu Warrior X Pro má model Turbo nižší výkon (1100 lumenov), dosvieti dvojnásobne ďaleko. Na klasickú otázku ako je to možné je jednoduchá odpoveď.

Koncentrovanejší lúč svetla, ktorý je síce užší, ale dosvieti ďalej. Model Warrior X Turbo má rovnaké vlastnosti odolnosti, vodotesnosti, napájania a nabíjania ako už spomínaný model Warrior X Pro, avšak vďaka dosvitu je vhodný najmä pre poľovníkov, ale aj záchranárov, policajtov, či outdoorových nadšencov, ktorí chcú vidieť do čo najväčej diaľky. Stal sa tak príjemným a kvalitným rozšírením sortimentu značky Olight, ktorého využiteľnosť má široký diapazón.

Svietidlo nájdete tu: Olight Warrior Turbo