Top kvalita

Chladiaci box na divinu TETRAO Permafrost 2x2m

Kód produktu: TX-CC-B2X2
Záručná doba: 2 roky
Dostupnosť: Dostupný
6 790.00 € s DPH

V prípade online objednávky Vás budú pracovníci e-shopu obratom kontaktovať a spoločne preberieme všetky detaily, a možnosť dopravy.

  • Rúrka na zavesenie hákov (Sada 10 hákov)
  • Preglejková doska hexafor s lepenou živicou
  • Kvalitný navijak s nosnosťou 500 kg 
  • Predlžovací prvok koľajnice na jednoduchšiu manipuláciu so zverou

Chladiace boxy na divinu sú vyrábané renomovanou firmou s 30-ročnými skúsenosťami v chladiacej a mraziacej technike v EÚ. Doladené o detaily od používateľov z praxe. Ide o chladiace boxy, ktoré slúžia na uskladnenie tovaru, potravín a diviny s vynikajúcimi izolačnými vlastnosťami. Ponúkajú  priestorovú variabilitu. Vyrobené sú z izolačných PUR panelov. Technológia v boxoch je navrhnutá v závislosti na kapacite miestnosti, požadovanej vnútornej teplote a spôsobe použitia. Boxy sú montované z materiálov, ktoré spĺňajú najvyššie požiadavky na hygienu a ekológiu. Profilované sendvičové panely sú vyrobené z pozinkovaného oceľového plechu. Perfektné utesnenie jednotlivých panelov je zabezpečené systémom pero-drážka s dvojitým kanálikom pre silikónové alebo iné tesnenie. Ponúkame vám samostatný chladiaci box na uchovávanie ulovenej zveri. Box spĺňa všetky základné veterinárne normy pre priamy predaj diviny. Steny chladiaceho boxu majú šírku 8 cm. Chladiaci box má certifikované dvere, ktoré sú naplnené polyuretánovou penou o hrúbke 6 cm, a sú uzamykateľné. Dvere boxu sa otvárajú doprava. Box má nohy na státie pre jednoduchú manipuláciu s vysokozdvižným vozíkom. Na vyžiadanie je tu možnosť odtokového otvoru v podlahe pre ešte jednoduchšie umývanie. Výrobca zaručuje možnosť jednoduchšieho umývania chladiaceho boxu, nakoľko predná časť je o 1 cm nižšia ako zadná časť boxu. 

Skladovanie mäsa
Chladiarenské skladovanie mäsa má umožniť správny priebeh procesov zrenia, a zabrániť rastu mikroorganizmov. Zároveň nesmie dôjsť nadmernej strate hmotnosti mäsa odparovaním a odkvapom mastnej šťavy. Ideálna teplota pre skladovanie mäsa je 0,5 až 2°C a relatívna vlhkosť vzduch 80 až 85%.

Dozrievanie mäsa v chladiarňach:

  • pri 0 až 2 ° C - asi 10-12 dní
  • pri 8 až 10 ° C - asi 6 dní
  • pri 16 až 18 ° C - asi 2 dni

Rýchlosť procesov kazenia mäsa závisí od počtu a druhu mikroorganizmov prítomných na mäse. Mikroorganizmy sa do mäsa dostávajú niekoľkými spôsobmi:

  • povrchovou kontamináciou
  • po krvných cestách
  • črevnou stenou
  • ďalšou manipuláciou s mäsom

Mäso je v okamihu smrti zvieraťa prakticky sterilné! Prvotné kontaminácie sa týka najmä povrchu. Významným zdrojom kontaminácie sú ruky pracovníkov, používané nástroje a zariadenia.

Hrúbka stenových panelov je 80 mm, a strecha je vyrobená z panelov hrubých až 80 mm. Hrúbka plechu vnútorného a vonkajšieho sendvičového panelu je min. 0,5 mm. Podlaha je vyrobená zo živicového hygienického materiálu, ktorý uľahčuje jej čistenie a dezinfekciu s hrúbkou 80 mm. Vnútorné rohy boxu sú zaoblené pre ešte jednoduchšie umývanie. Výrobca kladie veľký dôraz na kvalitu chladenia. Moderné chladiace jednotky použité pri boxoch pomáhajú udržiavať ideálne podmienky pre skladovanie diviny (aj v prípade väčšieho množstva). Elektronické riadenie teploty AGRG09 umožňuje nezávislé nastavenie požadovanej teploty v akomkoľvek rozsahu a to od 0°C do +8°C. Chladiaci box je zastrešený pred vchodom a za agregátom. Boxy sú vybavené agregátom, ktorý je napájaný napätím 230 V. Čas vychladenia prázdneho boxu na teplotu +5°C je 60 minút. Tyč na zavesenie diviny má maximálnu nosnosť 1000 kg, vďaka čomu zaťaženie je rovnomerne rozložené. Neodporúča sa preťažovať závesné body! Box disponuje zabudovaným elektromerom (hodinami).

  • Elektrická inštalácia kombinovaná s osvetlením
  • Zaistenie dverí proti vetru a vyvaleniu
  • Elektronický regulátor pre programovanie nastavenia teploty
  • LED osvetlenie na vonkajšej a vnútornej strane chladiacej komory
  • Možnosť výroby odtokového otvoru*
  • Možnosť prerobenia na mraziaci box**

*Odtokový otvor je možné vyrobiť na vyžiadanie zákazníka, no výrobca neodporúča jeho doplnenie do chladiaceho boxu, nakoľko vznikne zaťaženie chladiaceho systému vonkajším vzduchom. Tým sa zvyšuje počet cyklov námrazy a rozmrazovania. Navýši sa aj samotná spotreba zariadenia. 

**Chladiaci box je možné prerobiť na mraziaci box na požiadanie zákazníka. V tomto prípade sa jeho vnútorný priestor zmenší v oblasti stropu, podlahy a bočných stien. Takéto prerobenie chladiaceho boxu si vyžaduje aj úpravu chladiaceho systému kvôli mraziacemu výkonu. 

Vonkajšie rozmery bez strechy:

  • Dĺžka [mm]: 2510
  • Šírka [mm]: 2010
  • Výška [mm]: 2500

Vonkajšie rozmery so strechou: 

  • Dĺžka [mm]: 3470
  • Šírka [mm]: 2010
  • Výška [mm]: 2862

Vnútorné rozmery: 

  • Dĺžka [mm]: 2340
  • Šírka [mm]: 1840
  • Výška [mm]: 2332

Hmotnosť: cca 500 kg

Výstup zariadenia: 230 V, 1 fáza, max odber prúdu 10A
Elektrický zdroj: vybavený 5 metrovou zástrčkou 3x2,5 mm2 s dvojitou izoláciou 

Spotreba elektrickej energie: Chladiaci box 2 x 2 m - 700 W, 252 - 294 kWh / mesiac. Jednotka sa spúšťa každý deň cyklicky na 12-14 hodín v závislosti od naplnenia komory a výmeny ulovenej zvery. Za predpokladu sadzby 0,1529311 € / kWh sú orientačné mesačné náklady na používanie chladiaceho boxu 38,54 - 44,97 €.

Spotreba a ceny sú orientačné, nakoľko závisí od ročného obdobia, v ktorom chladiaci box využívate najviac, od teploty, od množstva ulovenej zveri, ktorú máte vnútri a od nastavenia teploty, pri ktorej má divina zrieť.

Recenzie produktu Chladiaci box na divinu TETRAO Permafrost 2x2m

Hore