Recenzia na ďalekohľad Delta Optical Chase 8x42 ED

Po roku a pol používania ďalekohľadu Delta Optical Chase 8x42 ED nám Zdenka Mendelová napísala užitočnú recenziu.

Delta Optical Chase 8x42 ED je ďalekohľad obľúbený ako aj u turistov, tak aj u poľovníkov. Je naozaj ľahký a spratný, čo ocenia nielen turisti, ale aj poľovníci pri bežnej pochôdzke v lese.


Chase 8x42 ED sa vyznačuje 8 stupňovým zorným uhlom a minimálnou zaostrovacou vzdialenosťou 2m. Ďalekohľad vás nesklame ani v zlých svetelných podmienkach, za súmraku, svitania a pri pozorovaní objektov na tmavom pozadí.

Telo ďalekohľadu je pogumované v sivej matnej farbe. Dizajnovo je veľmi elegantný, má moderný dizajn, je dobre tvarovaný, vďaka čomu výborne sadne do ruky. Rozmery len 138x128x50mm zaručujú, že ďalekohľad je spratný a praktický. Je úplne vodotesný, takže sa nemusíte báť rosy, dažďa alebo snehu.

Ďalekohľad využíva v optickom systéme sklo ED, vďaka ktorému má nízku disperziu, ktorá prispieva k excelentnej farebnosti a ostrosti obrazu. Tento model ďalekohľadu má dokonca jas a ostrosť obrazu typické pre ďalekohľady 8x42 v oveľa vyššej rade. Šošovky použité v tomto modeli zaručujú veľmi nízku chromatickú aberáciu.

Ako jedinú nevýhodu ďalekohľadu považujem slabé upevnenie krytiek. Viac krát sa mi stalo, že som ich pri bežnom používaní skoro stratila. Našťastie som ich vždy našla, ale keby nie, tak sa nemusíte báť- krytky sú bežne dostupné napríklad na predajniach IBO Poľovník za dobrú cenu.

Na záver Zdenka dodáva, že ju ďalekohľad veľmi milo prekvapil. V pomere ceny a kvality je to jeden z najlepších ďalekohľadov tejto triedy. Po roku a pol čo jej robil spoločnosť na potulkách lesom môže povedať, že voľbu zaobstarať si tento ďalekohľad, rozhodne neľutuje. Patrí k  najlepším ďalekohľadom určeným predovšetkým na turistiku, ale aj na poľovníctvo a na pozorovanie prírody.

Ďalekohľady Delta Optical nájdete tu: Delta Optical