IBO POĽOVNÍK opäť rozširuje ponuku o ďalšiu exkluzívnu značku HÄRKILA

Nám, v IBO POĽOVNÍK záleží na plnení vašich požiadaviek a priblížení vás tak bližšie k plneniu vašich poľovníckych snov. Preto pre Vás rozširujeme ponuku o ďalšiu exkluzívnu značku HÄRKILA. Túto značku vôbec netreba predstavovať, spoločnosť fungujúca od roku 1950, bola založená vo Švédsku, no teraz sídli v Dánsku. Je vedúcou a prémiovou značkou oblečenia, obuvi a vybavenia na lov v Európe. Hovoríte si áno, ale je aj taká drahá? Tak si niečo o nej prečítajte a pochopíte prečo.

V polovici roku 1950 založil značku HÄRKILA Kennel Lennart Davison na farme Härkila vo Västra Gotaland v južnom Švédsku. Farma bola dedená v rodinách od 17. storočia. Generácia za generáciou tu lovila a zhromažďovala vedomosti o tom, ako loviť v škandinávskych lesoch a divočine. Vychádzajúc z rodinných, hlboko zakorenených vedomostí o love, v roku 1985 Kjell Lennartson - syn Lennarta Davisona - zakladá HÄRKILA, ako značku poľovníckeho oblečenia a vybavenia. Jeho víziou je vyrábať oblečenie, ktoré je pri love tiché na nosenie a zároveň odoláva drsnému škandinávskemu podnebiu. Na základe tohto cieľa, v 1987 HÄRKILA vyrába prvé lovecké klony v Škandinávii, ktoré sú vybavené prevratnou veternou a vodotesnou membránou Gore-Tex.

V Škandinávii, kde oddaní lovci založili spoločnosť HÄRKILA, sú úspešný lov a úcta k prírode tradične životne dôležité pre prežitie tohto drsného severského podnebia. Ako lovci s týmto hrdým dedičstvom, HÄRKILA vie, viac ako ktokoľvek iný, hodnotu dôveryhodného vybavenia. Môžete si byť istí, že HÄRKILA si zaslúži vašu dôveru, pretože kombinuje svoju vášeň pre prírodu a svoje znalosti lovu a prenasledovania s inovatívnymi HI-TECH riešeniami. Tie vám poskytnú to, čo považujú za najodvážnejšie, najpohodlnejšie, odolné voči poveternostným vplyvom a využiteľné pre všestranné a náročné lovecké použitie.

HÄRKILA zo Švédska vyrába pravdepodobne najlepšie lovecké oblečenie v Európe. Boli prvým výrobcom v Škandinávii, ktorý používal vysoko výkonné tkaniny, membrány Gore-Tex a všetky ich návrhy sú testované v jednom z najtvrdších prostredí na európskej pevnine. S oblečením HÄRKILA máte zaručenú najvyššiu úroveň výkonu, štýlu a pohodlia. Od topánok a rukavíc, až po bundy a nohavice - poskytuje všetko, čo potrebujete, aby ste sa obliekli na celodenný náročný lov.

Na začiatku vznikla HÄRKILA ako poľovnícke oblečenie, ktoré bolo tiché a nepremokavé na lov losov. Neskôr spoločnosť začala vyrábať lovecké oblečenie aj pre iné druhy lovu a čoskoro expandovala po Škandinávii, potom na Britské ostrovy, ďalej na pevninskú Európu. Dnes už pôsobí vo viac ako 50tich krajinách. Misia tejto unikátnej spoločnosti je jasná. Stáť za kvalitou, funkčnosťou a strihom. V priebehu množstva rokov toto oblečenie a vybavenie slúžilo poľovníkom, ktorí si uvedomujú kvalitu, ako aj profesionálnym poľovníkom vo väčšine typov terénu. Sú to špecialisti a nerobia žiadne kompromisy. Ambícia je vytvárať tie najlepšie poľovnícke odevy na trhu a preto si vyberajú najlepšie materiály, tých najlepších výrobcov a dizajnérov. Keď však máte túto ambíciu samozrejme nemôžete byť najlacnejší.

HÄRKILA sa stala značkou, ktorá vyvíja oblečenie pre širokú škálu lovov pre trhy, ktoré siahajú ďaleko za Škandináviu. Ich základné hodnoty sa však nemenia: navrhujú oblečenie, schopné odolať často drsnému a premenlivému počasiu severského regiónu, ktoré bude prínosom pre každého, kto chce zdolať prírodu svojich vlastných podmienok. Taktiež zažiť radosti, ktoré ponúka. Hoci existuje mnoho rôznych typov lovu a každý poľovník má svoju vlastnú cestu či metódu, lov sa musí vykonávať zodpovedným spôsobom. A zodpovednosť, pokiaľ ide o prírodu a voľne žijúce živočíchy, je niečo, čo berú vážne. Úcta k prírode...

V spoločnosti HÄRKILA sa však snažia prevziať vedúcu úlohu v oblasti udržateľnosti v tomto odvetví. KĽÚČOM K ZNIŽOVANIU ODPADU JE KVALITA.

Nie sú to len tkaniny, ktoré sú najvyššej kvality ale každý prvok každého odevu je navrhnutý a vybraný s ohľadom na kvalitu, odolnosť a pevnosť. HÄRKILA oblečenie, obuv a vybavenie sú vyrobené tak, aby vydržali mnoho sezón v nasledujúcich rokoch. A môžu byť právom na to hrdí, pretože výrobky s dlhou životnosťou sú jedným z najlepších spôsobov, ako znížiť našu stopu. Šetria prírodné zdroje, znižujú chemický odpad a taktiež dopravu. Keď investujete do vybavenia, ktoré funguje viac ako jednu sezónu, investujete do vybavenia, ktoré nepridá nadmernú spotrebu a plytvanie zdrojmi. V roku 2020 obsahovalo 65 % výrobkov HÄRKILA udržateľné materiály. 78% ich nákupu je od certifikovaných dodávateľov na udržateľnosť.

Dalším cieľom je udržateľnejšie balenie. Práve teraz sú všetky POS materiály, katalógy a hangtagy certifikované FSC. To znamená, že výrobky pochádzajú zo zodpovedne obhospodarovaných lesov, ktoré poskytujú environmentálne, sociálne a ekonomické výhody. Vaše produkty HÄRKILA sú dodávané priamo zo sídla v Greve, v Dánsku prostredníctvom kuriérskej spoločnosti DHL. Tá sa zaviazala dosiahnuť nulovú bilanciu emisií do roku 2050. Do roku 2030 chce výrazne znížiť svoje emisie skleníkových plynov. V HÄRKILE majú ešte čo robiť, ale ceníme si, že sú odhodlaní hľadať lepšiu budúcnosť.

HÄRKILA posúva hranice najvyššie ako sa dá. A to výberom spolupráce len s najskúsenejšími poľovníkmi, poprednými výskumnými inštitúciami a ďalšími profesionálnymi spoločnosťami, aby zabezpečili, že využívajú tie najmodernejšie inovatívne technológie v tomto "starodávnom športe." HÄRKILA si vyberá a spolupracuje len s tými najlepšími predajcami, aby zaistili, že ich koneční spotrebitelia dostanú dobré rady a usmernenia pri výbere ich profesionálneho vybavenia. Preto sme my, v IBO POĽOVNÍK hrdí, že sme sa stali jedným z nich, a spolu so s touto značkou Vám môžeme profesionálne ponúknuť široký výber tohto inovatívneho, moderného a kvalitného vybavenia. V značnej miere, spojenej s tradíciami a jej rešpektovaním, aby ste sa mohli bezstarostne venovať plneniu svojich poľovníckych snov a zážitkov.

Lovu Zdar! 

Váš #IBOTEAM

Autor blogu: @petrrissa 

Celú ponuku kvalitného oblečenia HÄRKILA nájdete na: Oblečenie HÄRKILA