IBO STRELECKÝ DEŇ PLNÝ PREKVAPENÍ

                                                      IBO STRELECKÝ DEŇ PLNÝ PREKVAPENÍ


Firma IBO s.r.o aj tento rok v júni pripravila už tretí ročník obľúbeného streleckého dňa, na ktorom si mohli nadšenci zbraní a streľby vyskúšať zbrane exkluzívnych značiek ako Merkel, Haenel, Bergara či Taurus vybavené nadčasovou digitálnou optikou ATN.

            
                                               Strelecké stanovištia pre streľbu z dlhých zbraní. 

Priebeh streleckého dňa bol veľmi priaznivý. Aj napriek upršanému ránu sa akcia vydarila na jednotku. Tešili sme sa z bohatej účasti pozostávajúcej aj z množstva žien - strelkýň, ktoré sú tiež rok od roka čoraz viac naklonené streleckému športu.
Keď sa o deviatej hodine spustila registrácia návštevníkov a strelnicou sa rozozvučali prvé výstrely, každý sa naladil na skvelú a vzrušujúcu atmosféru. V ponuke bola možnosť vystreliť si na dvanástich stanovištiach z množstva dlhých a krátkych zbraní, vrátane špičkovej taktickej novinky - kanónu Haenel RS9 v kalibri .338 Lapua Magnum s úsťovou energiou neuveriteľných 7000 J, ktorým je vyzbrojená celá nemecká armáda a používajú ho policajní a vojenskí snajperi. Atraktívna bola aj novinka Merkel RX.HELIX SPEEDSTER OR v limitovanej čierno-oranžovej edícii.


                                                   Adrenalín zo streľby si prišlo zažiť aj mnoho žien.

Náročnejší si vyskúšali aj streľbu cez inovatívne digitálne puškohľady popredného výrobcu a vývojára precíznej optiky nočného videnia a termovíznych zariadení ATN X-Sight 4K vhodných na streľbu vo dne i v noci.  Pre návštevníkov bol pripravený výborný poľovnícky guláš a sprievodný program pozostávajúci z kurzu prvej pomoci so zameraním na ošetrenie strelných poranení a resuscitáciu a z prednášky o vábení zveri od svetoznámeho Klausa Weisskirchena, ktorého umenie napodobňovania hlasov zveri sprevádza celú jeho loveckú kariéru a je výrobcom veľmi populárnych vábničiek.
 
                              Kanón Haenel RS9 s úsťovou energiou 7000J potešil aj tých najnáročnejších.
 

K zhliadnutiu a zakúpeniu bolo aj množstvo produktov TOP značiek ako optika od Delta Optical či Vixen, extrémne odolné svietidlá Olight, vákuové baličky FoodSaver, náradie Gerber a kvalitné fotopasce Spromise a Spypoint. Mnohí účastníci ocenili možnosť vyskúšať si pozorovacie termovízne zariadenia značiek Flir a ATN.
Príjemným spestrním dňa bola aj prítomnosť ambasádoriek IBO Poľovník - @petrrissa a @mendel_dogtrainer_huntress, ktoré pomáhali s prípravami a návštevníci sa s nimi mohli porozprávať o kynológii, poľovníctve či o každodenne používaných produktoch spomínaných značiek.


                    Krásne ambasádorky IBO POĽOVNÍK, ktoré môžete sledovať na sociálnych sieťach

Prekvapením bola tento rok i neprekonateľná tombola o revolučnú nadčasovú loveckú pušku nemeckej výroby Merkel RX.HELIX SPEEDSTER v hodnote 4 000 €, ktorú si odniesol šťastný výherca zo Žiliny.

 
                                Víťaz tomboly so svojou novou zbraňou Merkel RX.HELIX SPEEDSTER


Pozrite si video na Youtube kanáli IBO eu a zažite znova skvelú atmosféru. Video nájdete tu: Strelecký deň IBO POĽOVNÍK 2019

Akcia IBO Strelecký deň bude pokračovať ďalším ročníkom na východnom Slovensku.


                                                                    Ukážka resuscitácie.