IBO Team opäť vo Wetzlari

Mesto Wetzlar v Nemecku je preslávené výrobou najšpičkovejšej optiky na svete. Naše kroky viedli do jednej z popredných značiek, ktorej názov vzbudzuje rešpekt každého profesionála v oblasti optiky...LEICA - známa svojou dlhou a zaujímavou históriou, pretkanou mnohými významnými mílnikmi vo svete optiky. Máloktorá firma sa môže pochváliť toľkými svetovými prvenstvami a technologickými novinkami, ktoré priniesla na trh a dnes sa používajú všade na zemi.

IBO Poľovník sa stal hrdým partnerom tejto zvučnej značky, vďaka čomu sa v roku 2021 začala písať aj naša spoločná história. S radosťou sme prijali v poradí druhé pozvanie do kolísky tejto jedinečnej značky. Náš Team sa vydal do mesta Wetzlar, ktoré sa nachádza blízko Frankfurtu. V príjemnom prostredí poľovníckej chaty nás privítali Leica Akademie Trainer: Björn Friedrich a Sales manager: Dimitri Wegel.

Popri pripravenom občerstvení sa začína diskusia o doterajšej spolupráci ale aj budúcich projektoch, ktoré pre vás, našich zákazníkov pripravujeme. Je vzácnosťou mať možnosť pracovať s ľuďmi, ktorí svoju prácu vykonávajú s radosťou a dávajú do nej srdce rovnako, ako my. V takomto prípade je práca zároveň zábavou a na konci nášho spoločného snaženia je spokojný zákazník a pocit z dobre odvedenej práce.

Zvečerieva sa a to je čas presunúť sa do revíru, na poľovanie sa vydávame ako inak, s produktmi značky LEICA a poľovať budeme na srncov. Postupne sa teda presúvame na posedy a Björn dáva každému dôležité informácie o lokalite na ktorej bude sedieť. Prvý úlovok na seba nenechal dlho čakať a mladého "ihličiaka" sa podarilo uloviť Erikovi, len chvíľu po tom, ako si sadol na posed. Tma je ešte stále ďaleko a vonku je veľmi príjemne. Preto aj Erik zostáva na svojom mieste čakať ďalej. Diana mu bola v ten večer naklonená a dopriala mu uloviť aj druhého srnca, a to zhruba o hodinu neskôr.

Na inom posede, takmer v tej istej chvíli mal na komoru srnca už zacielené aj Igor. Potvrdilo sa, že dobrý strelec so špičkovou optikou, akou je LEICA, nepochybne dokáže umiestniť presný zásah na srnca aj vo väčších vzdialenostiach. Dôležité je poznať presnú vzdialenosť. V tomto prípade poskytla presné údaje novinka, LEICA Geovid PRO 10x32, ktorý nájdete už aj v našej ponuke. Posledný výstrel padol za šera, keď Petrovi vyšiel z lesa srnec na hrachovnište. Napriek zníženej viditeľnosti bol srnec cez puškohľad LEICA Fortis 2,5-15x50 v protiľahlom svahu stále jasne vidieť a dal sa "prečítať." K presne umiestnenému zásahu aj za šera pomohlo citlivé nastavenie osvetleného bodu na puškohľade z rady LEICA Fortis a pomocou termovízie LEICA Calonox View Peter bez problémov lokalizoval zhasnutý kus. Po poľovačke sme sa zišli na záhrade vedľa chaty pri praskotajúcej vatre. Až do neskorých večerných hodín sme rozoberali všetky zážitky z lovu.

Nasledujúci deň sme mali pripravený program v sídle firmy, tzv. LEITZ PARK. Je to impozantný komplex, ktorý pôsobí veľmi moderne a exkluzívne. Bol vytvorený ako jedinečné miesto, kde môžu nadšenci značky LEICA, milovníci fotografií a optiky z celého sveta, preskúmať a zažiť atmosféru značky.

Ak niekedy navštívite Leitz Park určite odporúčame prehliadku so sprievodcom. Dozviete sa mnoho informácii o fascinujúcej histórií. Cez okno do továrne budete môcť pozorovať pracovníkov priamo pri práci. Len tu pochopíte prečo produkty Leica patria medzi TOP svetovú špičku. Je to spojenie presného strojárstva a veľmi jemnej ručnej práce. S ňou je výsledný produkt privedený k dokonalosti.

V komplexe LEITZ PARK sa nachádza niekoľko budov, v ktorých nájdete luxusný hotel, múzeum histórie značky LEICA, výrobné priestory, kaviarne, LEICA akadémiu, fotoštúdio, galérie, predajne a mnoho ďalšieho. Hlavná budova je architektonický skvost a znázorňuje produkty, pre ktoré sa LEICA stala doslova kultovou značkou. Z vtáčej perspektívy znázorňuje objektív fotoaparátu a ďalekohľadu.

Presklené okná zo strán sú zoradené tak, aby znázorňovali okná filmového pásu. Celú prehliadku sme ukončili v štýlovej kaviarni. Aj v nej je cítiť skvelú atmosféru a objednať si môžete chutné zákusky so známym kultovým logom LEICA.

Po krátkom občerstvení nás Björn pozýva do "kinostrelnice", ktorá sa nachádza už mimo objektu LEITZ PARK. Je to veľmi zaujímavý projekt, ktorý si už onedlho budete môcť vyskúšať aj v našej predajni IBO Poľovník v Trenčíne. Cez projektor si môžete navoliť rôzne situácie, ktoré chcete trénovať, vyberiete si zbraň a strieľate. Obrovskou výhodou je fakt, že používate reálnu zbraň s reálnymi nábojmi a softvér je schopný vyhodnotiť vaše zásahy. To je výnimočná príležitosť pre každého, kto sa chce zlepšovať nielen v loveckej streľbe. My sme sa popri tom skvele zabavili.  

Keď už boli hlavne žeravé a krabičky s nábojmi vyprázdnené, nastal čas presunúť sa na ďalší program dňa.

Keďže vám chceme okrem kvalitných produktov prinášať aj kvalitný servis a profesionálny prístup pri predaji, zaradili sme do programu aj školenie o produktoch značky LEICA. Nebolo to celkom bežné školenie, ale živá diskusia s množstvom otázok, nielen technického charakteru ale hlavne z praktického využitia pri pozorovaní a love zveri. Je pre nás dôležité poznať reálne vlastnosti produktov v praxi, pretože dobré technické parametre nie vždy zaručujú intenzívnejší zážitok z lovu. Sme radi, že môžeme s kľudným svedomím skonštatovať, že práve LEICA svojou precíznou prácou tvorí produkty, ktoré okrem spoľahlivosti a kvality zaručia aj veľmi intenzívne prežitie vašich zážitkov v prírode.

Na záver zostáva už len poďakovanie naším priateľom z teamu pre športovú optiku LEICA za príjemný pobyt spojený s úspešnou poľovačkou a tešíme sa na ďalšie stretnutia...