Novinky FISKARS

Firma FISKARS existuje od roku 1649, v tom istom roku začal aj s výrobou. FISKARS je dnes jedným z najstarších výrobcov na svete. V dobe, keď boli založené železiarne vo FISKARS, patrilo Fínsko Švédsku, ktoré bolo jedným z najväčších výrobcov ocele v Európe. Dánskemu obchodníkovi Petrovi Thorwösteovi bolo udelené v roku 1649 privilégium od švédskej kráľovny, vďaka ktorému mohol vyrábať kované železné výrobky. Následne si založil v malej osade Fiskars v západnom Fínsku hámor a vysokú pec. Osada a celá jeho firma sa rýchlo preslávili kvalitnými výrobkami z ocele...Dnes je firma FISKARS medzinárodnou spoločnosťou a zameriava sa na potreby zákazníkov v oblasti záhradného náradia, domácich potrieb či výrobkov pre pobyt v prírode. V roku 2009 oslávil FISKARS svoje 360 výročie od založenia.

IBO Predaj servis pre les a záhradu je dovozcom od fínskeho výrobcu značky FISKARS, ktorej široký sortiment neustále rastie a vyberie si v ňom naozaj každý.

V nasledujúcich riadkoch si predstavíme novinky od FISKARS. Ide o novú radu sekier, škrabky na ľad, lopatky do auta a nože v troch nových radách – NORR, ROYAL a FUNCTIONAL FORM+.

Škrabky na ľad SnowXpert a Solid

Škrabka SnowXpert je nová kvalitná, esteticky atraktívna škrabka na ľad s metličkou. Škrabka je odnímateľná, má prídavnú lištu stierača a stierač vzadu. Čepeľ je flexibilná a nepoškodzuje ochrannú vrstvu automobilových skiel, čo potvrdzujú aj referencie. Vďaka silikónovým štetinám nedochádza k žiadnemu poškriabaniu. Táto ergonomická škrabka je vyrobená z ľahkého materiálu. Prispôsobí sa zakriveniu skiel. K dispozícii sú aj náhradné diely.

Druhá nová škrabka na ľad – SOLID s dvojitou ohybnou čepeľou, ktorá sa prispôsobí aj zahnutému sklu a čistí tam i späť. Čepeľ taktiež nepoškodzuje ochrannú vrstvu automobilových skiel, čo potvrdzujú referencie Saint Gobain. Škrabka SOLID je z ľahkého materiálu, je ergonomická a estetický atraktívna.

Lopatky do auta SnowXpert a Solid

Ďalej Vám predstavíme lopatky do auta SnowXpert a Solid. Obidve lopatky s odolnou T - rukoväťou majú ľahkú a robustnú konštrukciu z materiálu FiberComp. Vďaka ich malým rozmerom sa jednoducho sa skladujú v aute. Obe lopatky majú ergonomicky tvarovanú násadu. Rozdiel medzi lopatkami SnowXpert a Solid je ten, že lopatka SnowXpert má navyše čepeľ z nerezovej ocele.

Nová rada sekier FISKARS

Do širokého sortimentu pribudli aj nové sekery. Nová generácia sekier FISKARS je výsledkom dlhoročného vývoja a zdokonaľovania unikátnej technológie, ktorá sekery FISKARS preslávila. Predstavíme si každú zvlášť a začneme od najmenšej.

Kempingová sekera X5 “XXS“
Táto najmenšia sekera z novej rady v krásnej oranžovej farbe je kvalitná kempingová sekera ako stvorená pre outdoorové aktivity. Dodáva sa s puzdrom. Je to malá, ľahká a účinná sekera, ktorú môžete jednoducho nosiť v batohu alebo na opasku.

Kempingová sekera X7 “XS“
X7 je nová kempingová sekera ako stvorená pre kempovanie, outdoor aktivity, pre tesárov, na prípravu triesok či pre prípad potreby do auta, lode či na chatu. Táto sekera má perfektne rozloženú hmotnosť pre maximálnu vyváženosť. Ľahké porisko je vyrobené z kompozitného materiálu, čím znižuje únavu pri práci a jeho zahnutý koniec bráni vykĺznutiu z ruky. Sekera FISKARS X7 je veľmi ľahká a trvanlivá. Dodáva sa s plastovým puzdrom.

Univerzálna sekera X10 “S“
Táto univerzálna sekera je navrhnutá pre stavebné či tesárske práce. Jej ľahké porisko je taktiež vyrobené z kompozitného materiálu, čím znižuje únavu pri práci. Zahnutý koniec bráni vykĺznutiu z ruky. Uhol ostria 30° je ako stvorený pre sekania. Sekera FISKARS X10 je ľahká a trvanlivá. Ako všetky sekery novej rady sa dodáva s plastovým puzdrom.

Štiepacia sekera X11 “S“
X11 = Nová univerzálna sekera ako stvorená na prípravu palivového dreva či na štiepanie menších klátov (10 – 20 cm). Má jednoduché použitie, kľudne aj jednou rukou. Ľahké porisko je vyrobené z kompozitného materiálu, čím znižuje únavu pri práci a jeho zahnutý koniec bráni z ruky. Dodáva sa s plastovým puzdrom pre jednoduchý transport a uskladnenie.

Štiepacia sekera X17 “M“
Sekera X17 je vhodná na prípravu palivového dreva či na štiepanie stredných klátov (20 – 30 cm). Má taktiež jednoduché použitie, napríklad aj jednou rukou. Ľahké porisko je vyrobené z kompozitného materiálu, čím znižuje únavu pri práci a jeho zahnutý koniec zabraňuje vykĺznutiu z ruky. Dodáva sa tiež s plastovým puzdrom pre jednoduchý transport či uskladnenie.

Štiepacia sekera X21 “L“
Sekera X21 je vhodná na prípravu palivového dreva či na štiepanie stredných klátov (20 – 30 cm). Má taktiež jednoduché použitie, stačí aj jednou rukou. Ľahké porisko je vyrobené z kompozitného materiálu, čím znižuje únavu pri práci a jeho zahnutý koniec zabraňuje vykĺznutiu z ruky. Dodáva sa tiež s plastovým puzdrom pre jednoduchý transport či uskladnenie.

Štiepacia sekera X25 “XL“
Sekera X25 je vhodná na prípravu palivového dreva či na štiepanie veľkých klátov, aj nad 30 cm. Má taktiež jednoduché použitie. Ľahké porisko je vyrobené z kompozitného materiálu, čím znižuje únavu pri práci a jeho zahnutý koniec zabraňuje vykĺznutiu z ruky. Dodáva sa tiež s plastovým puzdrom pre jednoduchý transport či uskladnenie.

Štiepacia sekera X27 “XXL“
Nová univerzálna sekera od FISKARS - X27 je ako stvorená na štiepanie veľkých klátov aj nad 30 cm. Má jednoduché použitie, aj jednou rukou. Ľahké porisko je vyrobené z kompozitného materiálu, čím znižuje únavu pri práci a jeho zahnutý koniec bráni vykĺznutiu z ruky. X27 má dlhé porisko pre dosiahnutie väčšej energie pri štiepaní veľkých klátov. Dodáva sa s plastovým puzdrom pre jednoduchý transport a uskladnenie.

Predstavíme si aj nové rady nožov – Functional Form+, Norr a Royal

Nože Functional Form+
Ďalšou novinkou sú spomínané nože. Nože z rady Functional Form+ majú moderný dizajn a dlhé držadlo, ktoré je ako stvorené pre všetky veľkosti rúk a taktiež umožňuje držanie všetkými prstami. Isto Vás poteší, že materiál madla sa vôbec nešmýka ani za mokra a navyše má zvýšenú odolnosť. Tieto nože zostávajú dlhodobo ostré a hlave vďaka tomu, že majú starostlivo kalenú oceľ. Brúsenie nožov Functional Form+ je veľmi jednoduché. Nože s materiálmi vysokej kvality. Samozrejmosťou je, že ich možno umývať v umývačke riadu.
Rada Functional Form+ ponúka nože japonského typu, kuchárske nože v troch veľkostiach, lúpací nôž, nôž na pečivo a chlieb, okrajovací a raňajkový nôž. Rada functional form+ ponúka aj ostrič na nože, porcovaciu vidlicu, magnet na nože či škrabku. Isto potešia aj rôzne sady. Či už set dvoch alebo troch nožov, porcovací set či blok s piatimi nožmi. Tieto rôzne sady sú ideálnym darčekom pre vašich blízkych.

Nože NORR
Do širokého sortimentu FISKARS pribudli aj tieto parádne nože rady NORR. Nože NORR sú inšpirované klasickou škandinávskou kuchyňou a kultúrou. Tieto nože prvotriednej kvality sú vyrobené vysoko kvalitným a ekologickým materiálom. Čepele nožov sú vyrábané z kvalitnej nemeckej ocele s optimálnou tvrdosťou, čím garantujú dlhodobú životnosť. Rukoväte nožov sú vysoko komfortné a poskytujú pohodlný úchop. Vyrobené sú z dreva Kebony (certifikované v Nórsku). Pre zaujímavosť, drevo Kebony je špeciálne upravený nórsky javor s navýšenou tvrdosťou a je dokonca tvrdší ako teak a to o 40%.
Rada nožov NORR Vám ponúka nôž kuchársky, lúpací, nôž na pečivo a chlieb, okrajovací, raňajkový a nôž Santoku. K dispozícií sú taktiež aj sady nožov – dvoch alebo troch, ktorými môžete obdariť a potešiť svojich blízkych.

Nože ROYAL
Nakoniec si predstavíme nové nože ROYAL. Tieto nože s parádnym a moderným dizajnom zaisťujú to najdokonalejšie krájanie s ostrím, ktoré sa brúsi na brúsnom kotúči. Prémiová kvalita nemeckej nerezovej ocele. Rukoväť nožov rady ROYAL s plastovým povrchom poskytuje pohodlné uchopenie, je ergonomická, z nerezovej ocele s veľkou zarážkou na prsty. Táto rada Vám poskytne nože kuchárske v dvoch veľkostiach, okrajovací nôž, veľký nôž na chlieb a pečivo, lúpací, raňajkový a nôž Santoku. Rada ROYAL ponúka takisto ako rady NORR či FUNCTIONAL FORM+ sady nožov – sada dvoch nožov a sada troch nožov, ktoré potešia ako darček.