Svetová jednotka - STIHL

Firmu STIHL pozná väčšina ľudí ako výrobcu vynikajúcich benzínových, akumulátorových a elektrických strojov. História firmy STIHL sa spája z rokom 1926. V tomto roku Andreas Stihl so svojimi spolupracovníkmi založil na predmestí nemeckého mesta Stuttgart malú strojárenskú firmu. Písal sa rok 1929 a STIHL predstavil svoj dvojmužný stroj na vyrúbanie stromu, ktorý je všeobecne považovaný za vynález prvej prenosnej reťazovej píly.

V rokoch povojnových započal trvalý rast firmy STIHL, ktorý bol predstavovaný nielen vývojom dnes už legendárnych modelov píl, ale aj stálym zvyšovaním obratov a rozvojom výrobnej základne. Okrem pôvodných závodov v Nemecku pribudli výrobne prevádzky v Brazílii, Švajčiarsku, USA, Rakúsku a montážny závod v Číne. Dôraz na inovácie, uplatňovanie svetových progresívnych technológií či poznatkov z vlastného výskumu – toto sú základy, na ktorých stojí preslávená kvalita či spoľahlivosť produktov STIHL. Rodinný charakter (výhradne rodina Stihl) spoločnosti STIHL poskytuje záruku zachovania týchto princípov v budúcnosti.

IBO - Najväčší servisný partner STIHL

Firma IBO sa od roku 1991 špecializuje na predaj a servis všetkých strojov a zariadení špičkovej značky STIHL. IBO s maximálnou odbornosťou a znalosťou sortimentu poskytuje najrýchlejší servis v regióne na produkty STIHL. Má najväčšie skladové zásoby produktov a aj originálnych náhradných dielov.

Motorové píly

Motorové píly STIHL poskytujú užívateľom presne taký výkon a výbavu, akú pre svoju profesionálnu prácu potrebujú. Inovatívna technika prináša stroje s nízkymi emisiami, nízkou hlučnosťou a minimálnymi vibráciami a to všetko samozrejme v povestnej kvalite STIHL. Drevo je tou najstaršou surovinou a materiálom ľudstva zároveň, ktorá sa používa už približne 400 000 rokov. Motorové píly STIHL uľahčujú pílenie dreva mnohými praktickými detailmi a vysokým rezným výkonom, vďaka čomu sa dnes ťaží drevo ešte rýchlejšie, pohodlnejšie a hospodárnejšie ako kedykoľvek predtým. Medzi najpredávanejšie motorové píly patri modely MS 170, MS 251 a MS 261. STIHL MS 170 je malá motorová píla s technológiou 2-mix, s benzínovým motorom a zníženým množstvom emisií. Je ako stvorená pre rezanie palivového dreva a pre stavebné práce. Vhodná je aj na stínanie stromov a to do priemeru 30 cm. STIHL MS 251 je výkonná a kompaktná motorová píla s až o 20% nižšou spotrebou paliva a až o 70% nižšími emisiami spalín oproti bežným dvojtaktným motorom bez technológie 2-MIX. Táto píla ponúka optimálne vedenie reťaze a jednoduchú obsluhu. Je ideálna pre údržbu pozemkov. Taktiež si v krátkosti povieme o píle STIHL MS 261je to veľmi ľahká, kompaktná a výkonná motorová píla. Je rýchla, s vysokou priechodnosťou do dreva, s intervalom čistenia filtra až 5 krát dlhším v porovnaní s MS 260. HD2 vzduchový filter s jednoduchým čistením, nastaviteľné olejové čerpadlo a praktické detaily prevedenia, ako napríklad výfuk z nehrdzavejúcej ocele, matice zabezpečené proti strate na kryte reťazového kolieska alebo jednodielny kryt motora s troma rýchlouzávermi. Ďalej táto píla ponúka až o 20% nižšiu spotrebu a až o 50% nižšie emisie výfukových plynov oproti bežným dvojtaktným motorom.

Elektrické motorové píly

Pre tých, ktorý chcú, respektíve potrebujú pracovať s motorovou pílou aj v oddychových zónach, tomu ponúkajú elektrické motorové píly od STIHL vysoký komfort motorových píl s využitím prúdu zo zásuvky. Sú tiché, vysoko výkonné a bez emisií, hodia sa tiež pre použitie v interiéri. Elektrické píly STIHL majú nižšie prevádzkové náklady a veľmi jednoduchú údržbu. Všetky sú vybavené prídavnou brzdou reťaze a väčšina modelov je vybavená aj rýchlonapínaním reťaze – STIHL je jediným výrobcom reťazových píl, ktorý tento brzdný systém ponúka a funguje v akejkoľvek pracovnej polohe píly a okamžite sa aktivuje pri spätnom ráze, či keď obsluha pustí spínač. Základom filozofie spoločnosti STIHL je zvýšená bezpečnosť.

Vyžínače a krovinorezy

Motorové krovinorezy a vyžínače STIHL sú naozajstnými terénnymi špecialistami. Poradia si hravo tam, kde to vzdávajú kosačky či záhradné traktory. Sú nenahraditeľným pomocníkom či už pri dočisťovaní alebo kosení na súkromných pozemkoch, presvetľovaní zarastených plôch alebo ťažkých udržiavacích prácach na strmých svahoch. Ponúkajú výkonné motory či detailne komfortné vybavenie, s ktorými sú pripravené splniť všetky Vaše požiadavky. V ponuke STIHL nájdete stroje od ľahkých na benzínový alebo elektrický pohon až po veľmi silné krovinorezy na profesionálne použitie v lesnom hospodárstve. Medzi najobľúbenejšie a najpredávanejšie modely patria vyžínač STIHL FS 38, krovinorez STIHL FS 55 či krovinorez STIHL FS 130.

Fúkače a záhradné vysávače

Motorové fúkače STIHL sú výborným pomocníkom všade tam, kde nie je elektrické pripojenie alebo v prípade, ak ide o údržbu väčšieho pozemku. Všetky modely sa vyznačujú výborným pomerom výkonu a váhy. Spolu s ergonomickým dizajnom uľahčujú inak namáhavú prácu pri údržbe pozemku. Namáhavé upratovanie sa tak mení na celkom príjemnú oddychovú aktivitu. STIHL ponúka chrbtový fúkač, ktorý je špecialistom na čistenie veľkých plôch ako sú napríklad námestia, areály, parky či arény, kde prebiehajú koncerty či rôzne podujatia. Ak potrebujete upratať lístie v tichých obytných zónach, chodník po kosení či čerstvo napadaný sneh, sú zvlášť pre túto prácu vhodné elektrické či motorové akumulátorové fúkače STIHL. Vyznačujú sa najmä nízkou hmotnosťou či hlučnosťou a neprodukujú žiadne splodiny.

Záhradné vysávače STIHL sú silné stroje, ktoré dokonale a hravo vyčistia Vaše plochy. V závislosti od potreby STIHL ponúka stroje rôznych výkonných tried – pre menšie plochy, cesty či záhony, ktoré zbavíte lístia vysávačmi rýchlo a hlavne spoľahlivo.  Taktiež aj pokosenej trávy či sypkého snehu. Záhradné vysávače so zabudovaním drviacim zariadením sa dajú pomocou sériovo dodávanej fúkacej trubice rýchlo „prestavať“ na fúkač. Veľmi obľúbeným a najpredávanejším je napríklad vysokovýkonný záhradný vysávač STIHL SH86 s drviacim zariadením pre čistenie veľkých plôch. Ako sme vyššie spomínali, v sériovom prevedení sa taktiež môže použiť aj ako fúkač lístia. Je so sacím adaptérom, okrúhlou a plochou dýzou.

Akumulátorový program STIHL A VIKING

Akumulátorové stroje STIHL a VIKING pracujú ticho, bez splodín a bez nepraktických káblov. Sú ako stvorené a perfektné pre hobby záhradkárov ale aj profesionálov, použiteľné na každodenné úlohy pri rezaní dreva, pri starostlivosti o porasty a trávnik, či pri upratovaní. Tieto stroje obsahujú bezkomutátorové elektromotory EC vyvinuté firmou STIHL, sú vysoko energeticky účinné a pracujú prakticky bez opotrebenia. Vďaka vysokému stupňu účinnosti je energia litium-iontových akumulátorov optimálne premieňaná na fascinujúci pracovný výkon stroja. Akumulátorové stroje sú vďaka svojej nízkej hladine hluku zvlášť vhodné v oblastiach, ktoré sú citlivé na hluk – nemocnice, parky, obytné zóny či uzavreté priestory.  Taktiež pri práci neprodukujú žiadne škodlivé splodiny. Čo sa týka obsluhy, prístroje sú mobilné, flexibilné a úplne bez použitia kábla. Sú vhodné na práce okolo domu, ako aj na verejných priestranstvách. Vyznačujú sa komfortnou hmotnosťou a príjemnou nízkou hladinou vibrácií.

Akumulátorové kosačky VIKING sú výborným pomocníkom pri starostlivosti o Váš trávnik. Sú vhodné na menšie a stredne veľké trávnaté plochy. Ľahký a kompaktný dizajn poskytujú skvelé ovládateľnosť či komfortnú manévrovateľnosť v stiesnených priestoroch. Kosačky poskytujú úplnú slobodu, nepotrebujete za sebou ťahať žiadne elektrické káble. Prevádzka je tichá a bez emisií, vďaka čomu sú ako stvorené pre kosenie v tichých zónach.

VIKING okrem akumulátorových kosačiek ponúka robotické kosačky, záhradné prevzdušňovače, drviče, kultivátory a záhradné traktory.

Pílové reťazevodiace lišty – rezné časti STIHL vyrobené na mieru, perfektne zosúladené s pílou a jej použitím. Reťaz, lišta a reťazové koliesko pracujú s pílou tak presne, že prevádzajú výkon motora na reznú časť v pomere 1:1. Poskytujú vynikajúci rezný výkon. Kombi systém s kombi motormi v dvoch výkonných variantoch v závislosti na spôsobe ich použitia. Podľa typu rukoväte je možné kombi motor kombinovať s rôznymi kombi nástrojmi. Ich motory majú technológiu 2-MIX a 4-MIX, ktoré šetria životné prostredie vďaka zníženiu množstva emisií a majú tichší a kultivovanejší chod. Multi systém pre odstraňovanie machu, prevzdušnenie trávnika, kyprenie pôdy, zametanie ciest a plôch. Pre všetky tieto práce vám STIHL ponúka vhodné multi nástroje. Všetky multi nástroje sa dajú ľahko meniť bez použitia náradia, ľahko sa čistia, vďaka čomu sú rýchlo pripravené pre ďalšie práce a vďaka skladaciemu rámu sa dajú jednoducho zložiť a uskladniť.

STIHL ponúka taktiež aj benzínové Záhradné nožnice, ktoré sa vďaka extrémne nízkej hmotnosti a vysokému výkonu stanú spoľahlivým pomocníkom pri starostlivosti o živé ploty nielen pre profesionálov, ale aj pre hobby užívateľov.

Vysávače na suché a mokré vysávanie, ktoré hravo a bez námahy „zhltnú“ všetko, čo sa im dostane do cesty či už v dielňach, priemyselných podnikoch alebo pri čistení budov.

Vysokovýkonné Motorové rosiče pre použitie v náročnom teréne v ovocných sadoch, vinohradov či pri výsadbe ovocia, zeleniny a kvetov.  Rosiče majú chrbtový vankúš, ktorý je prispôsobený telu a zabraňuje otlačeniu i pri dlhšom používaní. Majú multifunkčnú rukoväť, ľahký štart a ďalšie ergonomické riešenia, vďaka čomu je práca oveľa jednoduchšia. Motorové rosiče STIHL môžete použiť aj na sadenie a rozprašovanie granulátov, prípadne aj ako fúkač.

Rozbrusovačky STIHL Vám hravo pomôžu prehrýzť sa tvrdým materiálom. Sú špeciálne vyvinuté pre extrémne náročné použitie na stavbe a presvedčia mnohými praktickými vlastnosťami výbavy a nekompromisnou spoľahlivosťou.

Mazivá a príslušenstvo – V tejto kategórii nájdete olej pre dvojtaktné motory, mazací minerálny olej, adhézne olej, ktorý je na pílové reťaze a nestuhne ani pri dlhšom státí. Rozpúšťadlo živice, viacúčelový tu, tuk na vodiace koliesko, vysokovýkonný tuk na prevodovky, špeciálny čistiaci prostriedok ma rozpúšťanie a čistenie zbytkov rastlinných olejov a na čistenie strojov. V ponuke nechýbajú ani kanistre na benzín, kombikanistre, fľašky na miešanie a mnoho iného.

STIHL ponúka aj užitočné Ručné náradie pre starostlivosť o porasty. Pri práci treba dbať hlavne na ochranu a chrániť si svoje telo a zdravie. STIHL Vám taktiež ponúka Osobné ochranné vybavenie ako sa vraví – od hlavy až po päty. K profesionálnej výbave pre prácu s motorovou pílou patria napríklad tiež kvalitné topánky. Topánky STIHL s ochranou proti porezaniu, ktorá pokrýva celú prednú časť topánky a sú vyrobené z najkvalitnejších materiálov. Vnútorná výplň topánky sa stará o čo najvyšší komfort a hygienu.

Na svoje si prídu aj Vaše ratolesti. Pre deti STIHL vyrába aj hračky. Detský overal pre vaše dieťa, ktoré sa chce plne vžiť do úlohy šikovného pilčíka  s originálnym dizajnom pracovného oblečenia a tak sa môžu cítiť ako profíci. Detská motorová píla (funkčná hračka), ktorá vydáva zvuky originálnej píly, má funkčné štartovanie a plynovú páčku ktorá ovláda pohyblivú reťaz. Taktiež detský funkčný krovinorez či mnoho iných zaujímavých hračiek a aj rôznych predmetov pre voľný čas pre dospelých.

Využite ešte parádne jesenné zľavy na motorové píly STIHL. Motorové píly STIHL si môžete kúpiť priamo na našich predajniach alebo TU v našom e-shope.