Obulb – odolné a praktické svietidlo, ktoré neoslňuje

Už vás nebaví vaše svietidlo, ktoré veľa nevydrží, a navyše vás pri nočnom rybárčení oslňuje? Máme pre vás tip na špičkové svietidlo, pri ktorého výrobe sa konečne premýšľalo o detailoch.

Proste mini

Keď sa nám dostalo svietidlo Olight Obulb prvýkrát do ruky, prvé, čo nás pobavilo, bola jeho veľkosť. Táto "gulička" má totiž priemer iba 5 a pol centimetrahmotnosť len 55 gramov. Napriek týmto malým rozmerom má neuveriteľný výkon, a to až 55 lúmenov. A to je výkon, ktorý vám dokonale pomôže pri rybačke, pri príprave jedla alebo pri množstve iných aktivít počas tmy.

4 režimy a jednoduché ovládanie

Lampička sa ovláda stlačením tlačidla na spodnej časti. Ponúka 4 režimy osvetlenia – slabšie biele svetlo, silnejšie biele svetlo, červené svetlo a červené núdzové blikanie. Krátkym stlačením sa svietidlo rozsvieti. Dlhším stlačením alebo podržaním dokážete rýchlo a efektívne meniť režimy.

Fantastické je, že ani jeden z režimov vás nijakým spôsobom neoslňuje, svetlo je dosť rozptýlené a teda vôbec neruší vás a ani okolie. Po chvíli pozerania do tohto svetla sa vaše oči nebudú musieť neskôr prispôsobovať okolitej tme.

Pád ani voda nevadí

Bulb (preložené z angličtiny ako žiarovka alebo tiež cibuľka) je odolná ako voči pádu na zem, tak aj voči vode a priamemu dažďu. Výrobca garantuje odolnosť pádu za zem až z výšky 1,5 metra, čo sme pri testovaní samozrejme preverili na tráve stvrdnutej hliny. Lampička držala a svietila bez akéhokoľvek náznaku poškodenia. Samozrejme, že sme ju opakovane vystavili dažďu, ale taktiež nechali svietiť na brehu hladiny vody. Aj v tomto teste obstála na výbornú ( v hĺbke jedného metra vydržala svietiť bez prieniku vody 30 minút).

Magnetický spodok aj konektor

Svietidlo Obulb je vybavené silným magnetom, čo znamená, že nie je potrebnú ju mať položenú výhradne len na zemi, stolíku či lehátku. Výborne drží na akomkoľvek oceľovom povrchu (auto, plech alebo iná železná konštrukcia). V prípade, že by ste chceli pripevniť svietidlo na povrch, ktorý nie je železný, stačí na tento povrch pripevniť silný magnet pomocou jeho lepiaceho povrchu (súčasť balenia). Obulb bude na ňom držať ako pribitý.

Nabíjanie lampičky sa mi tiež veľmi páči. Je totiž riešené magnetickým MCC konektorom, takže nič nikam nemusíte zasúvať. Neriskujte namáhanie konektora častým nabíjaním. MCC konektor sa jednoducho spojí so spodkom svietidla a začne nabíjanie. Druhú stranu kábla tvorí USB konektor, takže svietidlo je možné nabíjať napríklad aj z powerbanky alebo zo siete pomocou adaptéra, ktorý má doma snáď každý.

Až 56 hodín svietenia

O zásobu energie sa vo svietidle stará akumulátor s kapacitou 630 mAh a výdržou až 56 hodín svietenia v kuse. Samozrejmosťou sú aj režimy svietenia: 55 lúmenov – až 3 hodiny, 3,5 lúmenu – až 56 hodín, červené svetlo – 7 hodín, červené blikanie – 30 hodín). Stav dobitia svietidla zistíte tak, že dióda pri MCC konektore svieti buď na červeno alebo zelenou farbou.

Toto je rozhodne zatiaľ najlepšie statické svietidlo, ktoré sa mi dostalo do rúk. Tá kombinácia maličkých rozmerov a hmotnosti spolu s dostatočným výkonom a odolnosťou je jednoducho fenomenálna. Zaberá málo miesta či už v rybárskej taške alebo ruksaku. Predstavuje skvelého pomocníka, ktorého každý rybár potrebuje mať pri sebe. A pýtate sa na cenu Olight Obulb? Túto báječnú lampičku sme si zaobstarali na eshope IBO.sk len za 23,95 €, čo rozhodne nie je veľa. Lampičku naozaj odporúčam všetkým aktívnym rybárom a tým, ktorí majú radi vo svojej výbave maximálne efektívne výrobky.

Mimochodom IBO.sk ponúka veľmi zaujímavú škálu nielen kvalitných svietidiel, ale aj outdoorového oblečenia, nožov a ďalších praktických vecí, ktoré vám dokážu spríjemniť pobyt na vaši rybárskych a poľovníckych výpravách.

Kvalitný lampášik Obulb nájdete v ponuke na: Olight