OLIGHT M2R Warrior - svietidlo vyrobené do nepohody

Každý, kto už pozná iné LED svietidlá značky Olight, vie, že od tohto výrobcu nie sú žiadne chyby, pokiaľ ide o spracovanie a kvalitu svietidiel. Na druhej strane, s každým novým modelom, Olight opäť dokazuje, ako môžu byť dnes vyrobené vysokokvalitné LED svietidlá. Tak ako je to aj v tomto prípade. Kvalitu môžete okamžite vidieť a cítiť, keď držíte Olight M2R Warrior vo svojich rukách po prvýkrát. Z hľadiska dizajnu je Olight vždy ďaleko dopredu, aj keď dizajn je často individuálnym príbehom. Mierne futuristický vzhľad LED svietidla Olight M2R dáva najavo že Olight posúva každým novým modelom hranice dizajnu vo svete svietidiel.

Vyrobená do nepohody


Spadne do vody, snehu, na betón alebo ju zasypete výbavou vo svojom batohu. Tomuto svietidlo to absolútne nevadí, pretože je určená práve pre takéto podmienky. Nie je na nej žiadna slabina, ktorá by sa pri používaní stala tejto baterke osudnou. Výrobca sa drží štandardov, vďaka ktorým môžete očakávať robustnosť a prepracovanie do každého detailu. LED svietidlo ponúka štandard IPX8 čo v praxi znamená že svietidlo je odolné proti potápaniu vo vode. Svietidlo je určené pre nepretržité potápanie vo vode a je spoľahlivo chránené pre potopenie až do hĺbky 5m pod vodnú hladinu po dobu 1 hodiny.

Ergonomicky je celé svietidlo veľmi dobre premyslené, takže sa dokonale hodí do ruky. Nie príliš malá, ani príliš veľká, je dokonalá.. Povrch je vrúbkovaný, aby sa nič nešmýkalo v mokrých rukách, ani v namrznutých rukaviciach. Máte pocit, že dizajnéri sa vyhrali s každým detailom. Skvelou vlastnosťou je veľmi veľká a odnímateľná spona vyrobená z ocele. Tento klip je možné použiť z oboch strán a umožňuje tak fixáciu svietidla oboma smermi na všetky druhy oblečenia alebo iných vecí. V praxi to funguje veľmi dobre a svietidlo môže byť bezpečne a stabilne upevnené.

Pri používaní a pozornom skúmaní, zistíte že predsa len hliník nie je jediným kovom. Čelo reflektora je chránené oceľovým prstencom, aby sa pri náraze nič nezdeformovalo. LEDku XHP 35 HD LED v tomto prípade kryje ploché sklo, ktoré ju dokonale ochráni. Máte pocit, akoby sa vďaka nemu svetlo rozlievalo plynule.


Nabíjanie a svetelné režimy


LED svietidlo Olight M2R Warrior sa nabíja prostredníctvom dodaného magnetického nabíjacieho kábla USB MCC. Tento typ nabíjania sa v praxi osvedčil. Vrcholom tejto taktickej baterky je však to, že spínač (zadný vypínač) na konci svietidla sa používa aj ako nabíjací kontakt, ku ktorému je pripojený magnetický nabíjací kábel USB MCC. To je naozaj inovatívne. Olight M2R Warrior je vybavená batériou Olight 18650 3500mAh 10A.
Najslabší výkon by sme prirovnali k mesačnému svitu. Položíte prst na tlačidlo, podržíte ho zatlačený a LEDka sa rozsvieti na svojom minime, pri ktorom dokáže s batériou Olight 18650 3500mAh vydržať v nepretržitom svite 25 dní. Je to slabé svetielko ktoré neoslní, avšak umožní vám nahliadnuť do mapy, pozrieť si čerstvo utŕžený škrabanec, alebo skontrolovať batoh bez toho, aby ste na seba upozorňovali. I pol lúmenu dokáže posilniť zrak pod mrakom či v tmavej hore. V plnej sile prichádza 1500 lúmenov, ktoré sa po chvíli stlmia na 750 lúmenov. To preto, aby sa LEDka neprehriala. S takouto dávkou svetla už možno česať vzdialené časti terénu, podobne ako reflektorom.

Fanúšikovia značky Olight museli nejaký čas čakať na nový taktický model od spoločnosti Olight. Táto čakacia doba sa však viac než vyplatila.
Nový bojovník Olight M2R Warrior  je dokonalé taktické svietidlo, ktoré vás dostane v noci z lesa, alebo vám poslúži pri bežnom používaní. Za rozumnú cenu dostanete nabíjacie svietidlo, ktoré je takmer nezničiteľné. Firma IBO Poľovník ponúka na svietidlo Olight M2R Warrior doživotnú záruku.

Kompletnú špecifikáciu, ako aj možnosť objednania nájdete tu: Svietidlo Olight M2R Warrior