Za úspešným lovom stoja najlepšie technológie

U značky Deerhunter je funkčnosť najdôležitejším parametrom pre úspešný lov. Ich poľovnícke oblečenie je určené na akýkoľvek druh lovu a outdoor, v rôznych druhoch vegetácie a v rôznych klimatických podmienkach. Preto kladú dôraz na výber správnych materiálov pre jednotlivé výrobky. Spolupracujú s profesionálnymi poľovníkmi zaoberajúcimi sa rôznymi druhmi lovu po celom svete. Týmto spôsobom získavajú široké vedomosti, ktoré sú nevyhnutné pre vývoj správneho druhu poľovníckeho oblečenia.

Používajú high-tech membrány, ktoré ponúkajú vysokú vodoodolnosť, vetruodolnosť a priedušnosť, a rovnako aj silnú ochranu proti opotrebeniu, ktorá vydrží aj tie najnáročnejšie lovecké situácie. Vyvíjajú maskovacie vzory na základe ich vlastných loveckých skúseností, požiadaviek lovcov a dopytu po celom svete. Dôkladné znalosti spojené s testovaním samotnými odborníkmi sú kľúčovými kritériami pre výber správneho materiálu pre každú loveckú situáciu a prostredie.


CERTIFIKÁCIE

OEKO-TEX® Standard 100
Záruka certifikovaného produktu bez škodlivých látok!

OEKO-TEX® je popredná svetová zdravotnícka certifikácia textilných výrobkov. V Deerhunteri sa pri vytváraní nových produktov kladie dôraz na v najnovšie lekárske poznatky o látkach, ktoré sú nebezpečné pre zdravie a životné prostredie, právnych predpisoch o chemikáliách a vývoji v textilnom priemysle.

Fakty:

- Popredná svetová zdravotná certifikácia textilných výrobkov

- Pečať schválenia od OEKO-TEX dáva dôveru v textilný priemysel - požiadavky sú oveľa rozsiahlejšie ako v legislatíve

- Všetky komponenty použité na produkte sú certifikované

- Nezávislé testy a ročné kontroly - vykonávané schválenými inštitúciami OEKO-TEX®

- Organizácie OEKO-TEX® sa vzájomne kontrolujú - ročné náhodné kontroly 25 - 30% všetkých výrobkov

VÝPLNE

V spoločnosti Deerhunter venujú množstvo času vývoju funkčných a kvalitných výrobkov.
Je to preto, aby sme sa my, poľovníci, mohli sústrediť na to, čo je dôležité - užívať si nádhernú prírodu a lov.

Ak ste často cez  chladné zimné rána v hore viete, aké dôležité je mať teplé oblečenie.

Preto  začleňujú do poľovníckeho oblečenia výplň, ktorá poskytuje účinnú izoláciu. Množstvo výplne závisí od toho, do akého chladného podnebia bude oblečenie určené. Teda od toho, koľko izolácie musí odev poskytovať. Výplň má rôzne kvality, z ktorých každá má svoje príslušné výhody. Je dôležité, aby vlastnosti odevu zodpovedali tomu, na čo sa bude používať.

DEER-TEX® Temp
Trojvrstvová výplň vyrobená z vlákien, ktoré sa spolu spojili pri nízkej teplote. Táto jedinečná štruktúra vytvára mimoriadnu mäkkosť. Deer-Tex® Temp zhromažďuje telesné teplo, zatiaľ čo povrchový materiál zaisťuje, že teplo je zapuzdrené vo vrstvách a izoluje telo.

3M ™ Thinsulate ™ Vodoodolná izolácia
Vyznačuje sa vynikajúcou zmesou syntetických hydrofóbnych vlákien, ktorej výsledkom je výnimočná teplá a ľahká izolácia s lepšou odolnosťou proti vode.

3M ™ Thinsulate ™ Originálna izolácia
Je mäkká, priedušná a schopná udržiavať mimoriadne teplo aj za vlhkých podmienok.

3M™ Thinsulate™ Bezperová izolácia
Šetrnejšia alternatíva k periu. Ide o inovatívny materiál, ktorý nahrádza prírodné páperie. Izolácia s voľnou výplňou navrhnutá vedcami, ktorá napodobňuje páperie, keď je suchá, a je teplejšia ako páperie, keď je mokrá. Je teda ideálnou syntetickou alternatívou k páperiu.

3M ™ Thinsulate ™ Strečová izolácia
Platinum Flex je jedinečná elastomérová izolácia, ktorá funguje v extrémnych podmienkach. Natiahne sa až na 40% vo všetkých smeroch a opäť sa stiahne späť bez toho, aby sa pokrčila.

POVRCHOVÉ ÚPRAVY

Dni, kedy sa strieda suché teplé a studené mokré počasie, kontrola fotopascí alebo nácvik psa v akomkoľvek počasí sú jedným z mnoha dôvodov, kedy siaha človek po oblečení, ktoré má povrchovú úpravu. Typickou povrchovou úpravou je impregnovaný povlak, vďaka ktorému je výrobok odolný voči vode a nečistotám. Deerhunter volí povrchovú úpravu, ktorá najlepšie zodpovedá podmienkam, v ktorých sa pravdepodobne lovecký odev bude používať.

Vodoodpudivá úprava
Výrobky impregnované vodoodpudivou úpravou sú odolné voči vode a nečistotám. Škvrny sa dajú ľahko odstrániť. Sú mimoriadne odolné voči teplu a majú veľmi hladký povrch.

Ošetrenie kože
Kožené výrobky Deerhunter sú vyrobené z mäkkej a vysoko odolnej byvolej kože, odolnej proti opotrebovaniu. Koža je farbená bez použitia škodlivých farbív (bez azolových látok). Na ošetrenie kožených výrobkov odporúča Deerhunter použiť včelí vosk alebo univerzálny hydroizolačný sprej na ochranu výrobku pred vodou a nečistotami. Koža je prírodný materiál a svoju životnosť predĺžime pravidelnou starostlivosťou o ňu.

Teflónová úprava
Výrobky impregnované teflónom sú odolné voči vode a nečistotám. Škvrny sa dajú ľahko odstrániť. Teflón je mimoriadne odolný voči teplu a má veľmi hladký povrch.

Rýchloschnúca úprava
Výrobky ošetrené technológiou Quick Dry sú priedušné, a schnú rýchlejšie ako iné odevy. Telesná vlhkosť sa absorbuje a odvádza sa od pokožky tak, aby sa odparovala. V dôsledku toho je pre telo jednoduchšie udržiavať stabilnú telesnú teplotu a zostať v suchu pri love.

MATERIÁLY

Po dôkladných konzultáciách a rozsiahlom testovaní dizajnérským tímom spoločnosti Deerhunter, vzniká  kombinácia materiálov, ktorá je pre konkrétny produkt najlepšia. Deerhunter používa materiály, ktoré sú odolné a pružné, aby neobmedzovali slobodu pohybu.

Pri pirši lovec potrebuje tiché naťahovacie materiály - aby sa mohol ľahko, bez námahy a ticho pohybovať po teréne. Psovodi a vodiči často potrebujú poľovnícky odev s veľmi priedušnou membránou, ako aj napríklad výstuhy na nohaviciach. Dobrým nápadom je zabaliť si aj pevné nohavice, ktoré chránia pred tŕňmi a hustým podrastom.

Výstuž Deer-X-Dura
Je špeciálne vyvinutá výstuž spoločnosti Deerhunter s rozťahovaním. Elastická výstuž poskytuje dodatočnú ochranu na exponovaných miestach, ako sú kolená a lakte. Ďalej sa kladie dôraz na slobodu pohybu, aby sa zákazník mohol dobre vybaviť na náročný lov.

Deer-Dura
Náročný lov vyžaduje ďalšiu výstuž. Spoločnosť Deerhunter preto vyvinula svoju výstuž "Deer-Dura", vďaka ktorej bude vaše lovecké oblečenie ešte odolnejšie voči opotrebovaniu na exponovaných miestach, ako sú kolená a lakte.

COOLMAX®
COOLMAX® je výkonná tkanina, ktorá obsahuje účinný systém riadenia vlhkosti na báze vlákien. Systém môže odvádzať pot od tela a cez látku, kde sa môže rýchlo odparovať, umožňuje nositeľovi cítiť sa chladnejšie a pohodlnejšie.

YKK®
V spoločnosti Deerhunter kladú vysoké nároky na zipsy, ktoré sa využívajú pri love.

Preto má veľa výrobkov zipsy YKK - svetovo známe zipsy registrovanej kvality.

HITENA™ je špičková  technologická inovácia, ktorá sa používa na ochranné prostriedky / odevy; napríklad v motocyklovom športe.

Super odolná
Dlhotrvajúca
Má priedušný povlak, ktorý chráni telo v extrémnych poveternostných podmienkach
Odolná voči nečistotám

HITENA ™ bola vyvinutá po mnohých rokoch výskumu používania špeciálneho športového vybavenia a pri úlohách, ktoré čelia veľkým výzvam kvôli poveternostným podmienkam a požiadavkám na kvalitu. Je vyrobená zo zmesi technických polyamidových vlákien, ktoré zaisťujú veľkú dlhodobú odolnosť proti opotrebovaniu, roztrhnutiu a znečisteniu.

Bambus
Bambusové vlákna majú prirodzenú antibakteriálnu funkciu. Vlákna významne znižujú zápachy a pachy, a súčasne si zachovávajú priedušnosť a odvádzajú vlhkosť z tela. Oblečenie s bambusovými vláknami má mierne ochladzujúci účinok.

Neoprén
Neoprénový materiál je dobrý na udržanie tepla / chladu a ochranu proti nárazom. Neoprén má všeobecne dobrú chemickú stabilitu a udržuje si flexibilitu v širokom rozmedzí teplôt. Syntetický kaučuk sa používa okrem iného vo výrobkoch odolných voči poveternostným vplyvom.

Two-way stretch
Ak potrebujete väčšiu slobodu pohybu a dobrú kondíciu, vyberte si jeden z produktov spoločnosti Deerhunter so strečovým materiálom. Vďaka použitiu materiálov s obojsmerným napnutím je poľovnícke oblečenie roztiahnuteľné, čo zvyšuje slobodu pohybu.

Thornproof
Spoločnosť Deerhunter  vyvinula svoje produkty Thornproof, ktoré sú vyrobené z extra pevných látok, ktorých jediným účelom je vydržať kríky a tŕne.

Four-way stretch

Pri výbere poľovníckeho oblečenia, ktoré vyžaduje maximálnu flexibilitu, slobodu pohybu a dobré prispôsobenie, by ste si mali zvoliť výrobky spoločnosti Deerhunter so štvorcestným rozťahovaním. Poľovnícke oblečenie so štvorsmerným napínaním je elastické pozdĺžne aj do šírky, čo umožňuje voľný pohyb bez pocitu stiahnutia oblečením.

Leather
Každý lovec alebo poľovník by mal vlastniť pár robustných kožených nohavíc. Koža je veľmi pohodlný materiál, ktorý vydrží proste všetko. Najmä psovodi, ktorí prechádzajú hustou vegetáciou, veľmi ocenia nosenie kožených nohavíc - okrem toho sú v chladných dňoch veľmi teplé.

Wool

Vlna je teplejšia ako syntetické tkaniny - či už je mokrá alebo suchá. Odvádza vlhkosť oveľa efektívnejšie ako bavlna, ale nie tak dobre ako syntetické tkaniny. Vlna tiež schne podstatne dlhšie ako iné syntetické materiály.

ĎALŠIE FUNKCIE

Posilnenie
Či už sa prechádzate k vysnívanému úlovku alebo kráčate po tvrdom teréne, vaše lovecké oblečenie bude podrobené mimoriadnemu opotrebovaniu. Pri oblečení sú na exponovaných miestach potrebné ďalšie výstuže a odolné materiály.

Priedušnosť
Bez ohľadu na to, v akej poveternostnej situácii sa nachádzate, výber oblečenia Deerhunter s jednou zo štyroch membrán vám poskytne priedušný produkt. Tie vám umožnia udržať si pohodlie a byť zároveň aktívni.

100% Vodoodolný
Mokré a premočené poľovnícke oblečenie môže rýchlo ovplyvniť lov. Deerhunter preto vždy odporúča vodoodolné výrobky v daždivom počasí. Špeciálna kombinácia materiálov a procesov umožňuje vyvíjať výrobky, ktoré sú 100% vodotesné.

Podlepené švy
Keď je odev správne zošitý, v tkanine sa pomocou švov vytvoria malé otvory. Aby sa zabránilo presakovaniu vlhkosti cez tieto otvory, je možné švy zalepiť lepiacou páskou. Chráni tak exponované miesta a zvyšuje sa vodotesnosť produktu.

Vetruodolnosť

Ak si vyberiete akýkoľvek produkt s membránou, bude automaticky vetruodolný. Ide o schopnosť odevu zabrániť vetru. Ak sedíte dlho v silnom vánku, rýchlo oceníte skutočnosť, že odev je vetruvzdorný. Vetruodolné poľovnícke oblečenie vám pomôže zahriať vás, aby ste sa mohli sústrediť na lov.

Izolácia
Ak chcete loviť pri veľmi nízkych teplotách, bude vám prínosom výber poľovníckeho oblečenia s izoláciou. Výplň je navrhnutá tak, aby vás udržala v teple. Je dôležité, aby telo bolo schopné udržiavať si stabilnú telesnú teplotu po celý deň.

Tichosť
Hlučné poľovnícke oblečenie môže rýchlo pokaziť lov. Špeciálne vybraná nehlučná tkanina bola vybraná na minimalizáciu hluku a dizajn bol optimalizovaný tak, aby sa znížilo trenie okolo oblasti ramien a nôh.

AZO free
Aby mali poľovnícke odevy  tie správne farby, používajú sa chemické farby. Počas procesu farbenia sa požadovaná farba viaže na vlákna v odeve. Farba, ktorá sa neviaže na vlákna, sa nazýva prebytočná farba. Prebytočné farby a iné chemické látky môžete odstrániť umytím odevov pred použitím.

Ľahkosť
Ľahké oblečenie Deerhunter zaisťuje pohodlný zážitok z lovu a poskytuje mimoriadnu voľnosť pohybu bez pridania ďalšej váhy.

Tepelná izolácia
Ak chcete loviť pri veľmi nízkych teplotách, bude vám prínosom výber poľovníckeho oblečenia s izoláciou. Výplň je navrhnutá tak, aby vás udržala v teple. Je dôležité, aby telo bolo schopné udržiavať si stabilnú telesnú teplotu po celý deň.

Celú ponuku kvalitného oblečenia Deerhunter nájdete na: Deerhunter