Máte nachystané drevo na zimu?

Nachystajte si drevo už teraz. Rýchlo a bez zbytočnej námahy...

Leto už je za nami a tak treba pomaly začať s prípravou dreva na chladné obdobia. Ak vykurujete drevom v kotloch, kachliach alebo krboch, tak isto oceníte skvelých pomocníkov v podobe štiepačiek dreva. V tomto blogu sa dočítate nielen o štiepačkách na drevo od Villager, ale aj o kvalitných sekerách značiek Fiskars, Krumpholz a Hultafors.

Ručne kované náradie KRUMPHOLZ s tradíciou od roku 1799...

Krumpholz je nemecká značka, ktorá sa venuje výrobe kvalitného, ručne kovaného náradia už od roku 1799. Ide o rodinný podnik s dlhoročnou tradíciou, ktorý sa dedí i s výrobným tajomstvom a celým know - how z pokolenia na pokolenie. Výroba obsahuje veľmi rozsiahle spektrum výrobných artiklov z odvetvia les, stavba a záhrada. Krumpholz ponúka vysoko kvalitné lesnícke a záhradné náradie. Klasické sekery, špeciálne sekery, lesnícke sekery, štiepacie sekery a kálačky, kliny, nástroje na manipuláciu s drevom, sekeromotiky, lesnícke motyky, krompáče, rýle a lopty, sadzacie rýle, poľnohospodárske kované náradie, záhradnícke náradie, bonsai náradie a mnoho ďalšieho kvalitného špičkového kovaného náradia....

Špičkové, ručne kované náradie KRUMPHOLZ Vám na Slovensko exkluzívne prináša výhradný dovozca IBO s.r.o

Sekery FISKARS

Ďalšia generácia štiepacích sekier Fiskars prináša skutočný vývoj remeselných nástrojov, ktoré sú navrhnuté pre rozštiepanie aj tých najsilnejších polien jedným jediným úderom. Špeciálna geometria ostria a povrchová úprava čepele bola doplnená ľahkým robustným toporiskom, ktoré má dokonalé vyváženie.

Video: Ako vybrať správnu veľkosť sekery FISKARS

Hlavné výhody sekier FISKARS

- 35° uhol ostria čepele

- Dokonalé vyváženie čepele a toporiska pre bezpečný, pohodlný a efektívny švih

- Pevné a veľmi ľahké toporisko z materiálu FiberCompTM minimalizujúce únavu. Navyše robí sekeru prakticky nerozbitnou

- Optimálna konštrukcia povrchu toporiska tlmí otrasy a zaisťuje pevný a pohodlný úchop

- Sekery sú dodávané vrátane plastového puzdra pre jednoduché skladovanie a prenášanie sekery

Video: Technika bezpečného štiepania

Fiskars ponúka univerzálne a štiepacie sekery. Medzi univerzálne patria modely X5 – XXS (<3-10 cm), X7 – XS (<3-10 cm) a X10 – S (<3-10 cm). Štiepacie sekery: X11 – S (10-20 cm), X17 – M (20-30 cm), X21 – L (20-30 cm), X25 – XL ( >30 cm), X27 – XXL (>30 cm).

Univerzálne sekery sú ideálnou voľbou pre najrôznejšie možnosti opracovania dreva, sekanie, tesárstvo a presekávanie. Tenké a široké ostrie univerzálnych sekier zaručuje ľahké a čisté sekanie čerstvého a živicového dreva (borovica alebo smrek).

Štiepacie sekery sú vybavené unikátnym štiepacím ostrím, ktoré s úplnou ľahkosťou prenikajú do dreva, ktoré je potom ako keby klinom odtláčané od seba.

IBO s.r.o je exkluzívnym dovozcom záhradného náradia a domácich potrieb FISKARS pre SR

Štiepačky dreva VILLAGER

Máte problémy s chrbtom alebo sa chcete tejto nepríjemnej bolesti pri príprave dreva vyhnúť? Ideálnym riešením bude pre vás štiepačka na drevo. Tento skvelý pomocník vám zabezpečí zásoby dreva rýchlo a v dostatočnom množstve s ideálnymi rozmermi a to úplne bez námahy. Zbavte sa zbytočného trápenia sa. Ide to aj rýchlo a oveľa pohodlnejšie.

- 3 – ročná záruka

- Vynikajúci pomer cena a výkon

- Vysoká kvalita

- Zaručená dlhá životnosť

- Dostupnosť náhradných dielov a odborný servis

Horizontálna štiepačka VILLAGER HLS 55 T

Je výkonná, ľahko používateľná štiepačka ako stvorená pre milovníkov krbov. S príkonom 2200 W a štiepacou silnou 5 t si hravo poradí s polenami dlhými až 52 centimetrov a maximálnym priemerom polena 25 centimetrov.

Vertikálna štiepačka VILLAGER LS 12 T

Tento model je najväčšou a najvýkonnejšou štiepačkou od Villager. Vysoko kvalitná štiepačka s robustnou konštrukciou ako stvorená pre rýchle, presné a úplne bezpečné štiepanie dreva. Robustné štiepačky dreva VILLAGER sú vybavené vysokokvalitným hydraulickým systémom pre väčší výkon štiepania guľatiny. Tento systém navyše zaisťuje nepretržitú prácu bez prehrievania

LS 12 T je poháňaná jednofázovým elektrickým motorom s príkonom 4000 W. Ponúka štiepaciu silu až 12 ton, vďaka ktorej s ľahkosťou naseká polená dlhé 56 až 104 centimetrov s maximálnym priemerom 30 centimetrov. Štiepačka má praktické kolesá, ktoré výrazne uľahčujú transport stroja do úložného priestoru.

Ďalšie modely:

VILLAGER LS 7 T

- Motor: Jednofázový elektrický

- Príkon: 3000 W

- Štiepacia sila: 7 t

- Dĺžka polien: 10 – 55 cm

- Max. priemer polena: 30 cm

- Jednoduchý klin

VILLAGER VLS 8T 55

- Motor: Jednofázový elektrický

- Príkon: 3000 W

- Štiepacia sila: 8 t

- Dĺžka polien: 55 cm

- Max. priemer polena: 40 cm

- Jednoduchý klin

Video: Štiepačky Villager v akcii

IBO s.r.o je exkluzívnym dovozcom strojov a náradia značky VILLAGER

Sekery Hultafors

Hultafors ponúka vysokokvalitné, ručne kované sekery vyrobené zo švédskej ocele v kovárni Hults Bruk vo švédskej provincii Östergötland.

Výrobky sú vyvíjané v spolupráci s profesionálnymi remeselníkmi a spĺňajú všetky ich kritériá. Remeselníci sa dokonca podieľajú na testovaní výrobkov. Nový výrobok je hotový až vtedy, keď sú s ním všetci spokojní. Takto HULTAFORS zabezpečuje, aby náradie bolo naozaj dokonale funkčné a uľahčovalo prácu. História sa píše už od roku 1883, kedy Pán KARL-HILMER JOHANSSON KOLLÉN vymyslel skladací meter, ktorý je dnes známy po celom svete. Od tej doby ubehlo už vyše 136 rokov a odvtedy sa vyvíja a vyrába rôzne kvalitné náradie, na ktoré sa môžete kedykoľvek spoľahnúť.