Na zmenu zákona tlmičov hluku výstrelu sme sa pripravovali už pred viac ako rokom

Hneď ako sa pred viac ako rokom začala avizovať novela zákona o zbraniach a strelive, ktorá mala sprístupniť používanie tlmičov hluku výstrelu, sme sa začali zaoberať príprave výberu tých najlepších tlmičov na trhu. A keďže chceme byť pre vás jednotka na trhu, sme sa vybrali rovno do mesta Thun vo Švajčiarsku, do najprofesionálnejšej a najstaršej výroby tlmičov B&T.

Spoločnosť B&T bola založená v máji v roku 1991 Karlom Brüggerom a ďalším partnerom pod názvom Brügger & Thomet Feintechnik, v meste Spiez pri jazere Thun vo Švajčiarsku. Tlmiče majú vo Švajčiarsku dlhú históriu, pretože sa používali na športovú streľbu už od konca 19. storočia. Za posledných tridsať rokov sa B&T zo Švajčiarska stala uznávaným výrobcom tlmičov, ručných zbraní a príslušenstva. B&T spája v sebe spôsob života, ktorý zahŕňa inovácie, nadšenie a to najdôležitejšie - Švajčiarsku precíznosť venovanú detailom.

Sortiment výroby B&T siaha od ľahkých tlmičov na vzduchovky, cez ťažké modely kalibru .50 až po presné pušky na veľké vzdialenosti. B&T preto dokáže ponúknuť široký výber tlmičov od pištolí, samopalov, útočných pušiek, ostreľovacích pušiek, guľometov až po poľovnícke pušky. Vývoj supressorov musel vždy vyvážiť mnohé protichodné konštrukčné parametre. Obtiažnosť a technická výzva výroby takéhoto tlmiča spočíva najmä v dosiahnutí dobrej redukcie v 400 g supressore, ktorý je dlhý len 150 mm.

B&T bola prvým lídrom v oblasti technológie tlmenia zvuku strelných zbraní. Tlmič B&T jednoducho rieši mnohé technické konflikty, ktoré existujú medzi veľkosťou, hmotnosťou a montážou. Nechýba ani redukcia blesku a šumu. Tento jemný zvuk presviedča zákazníkov na celom svete o švajčiarskych tlmičoch pre širokú škálu kalibrov a zbraní. To je tiež dôvod, prečo mnohí z najznámejších svetových výrobcov OEM pištolí, pušiek, samopalov a guľometov štandardizovali práve tlmiče B&T.

Na návšteve nášho tímu IBO vo firme B&T deň začal podľa presného plánu. Začali sme prehliadkou novej modernej budovy B&T o rozlohe 5000m2, ktorá bola dokončená v roku 2012. Po prehliadke sme absolvovali "brífing" o tom, kde je B&T dnes a kde plánuje byť v budúcnosti. Týkalo sa to najmä produktov, noviniek, trhov a stratégií tejto veľkolepej firmy. Po krátkom občerstvení sme sa vydali na strelnicu, kde si každý z nás mohol zastrieľať s takmer každou zbraňou, ktorú v súčasnosti B&T vyrába, ako aj s niekoľkými prekvapivými prototypmi. Potom sme prešli samotnou výrobou, cez skúšobňu zbraní, kde sme si mohli napríklad vyskúšať aj montáž/demontáž samopalov. A môžeme potvrdiť, že nielen hodinky sú Švajčiarsky presné! Túto veľkolepú a zaujímavú prehliadku sme nakoniec zakončili v samotnej, vlastnej a novej predajni B&T. Po dni plnom aktivít nasledovala spoločná večera na znak dobrej spolupráce.

Sme radi, že na základe tejto spolupráce s lídrom v oblasti výroby tlmičov ako je B&T, vám dnes môžeme ponúknuť široký výber tlmičov ako prvý na trhu, a vy tak môžete už oddnes začať šetriť nielen svoj sluch a zdravie!