Plne nastaviteľný spoločník na lov a streľbu

Písanie histórie GRS pažieb začalo v malom mestečku Grodås v nórskom Hornindale. Postupom času, ako sa pažby dostávali do popredia medzi ľudí, stali sa medzinárodne uznávanou značkou, ktorá vytvára inovácie a nové myslenie v odvetví poľovníctva a streľby. Tento vývoj bol založený na základe charakteristiky zvedavosti, hnacej sily a podnikavosti.

Prvotné začiatky GRS pažieb

Spoločnosť Grodås Møbler AS bola založená v roku 1983 Oddvinom a Anne-Lise Haugenovými (rodičmi synov Håvarda a Oscara) v priestoroch ich domu. Ich spoločnosť rástla vysokým a rýchlym tempom, na základe čoho museli už v roku 1985 vytvoriť samostatnú továrenskú výrobu. Túto značku preslávila najmä spokojnosť zákazníkov, kvalita produktov, spoľahlivosť a ústretovosť. Synovia Håvard a Oscar sa už od malička učili všetky základné zručnosti mladých podnikateľov. Vášeň podnikania sa z otca Oddvina preniesla aj na mladšiu generáciu.

Vášeň pre poľovníctvo, vášeň pre streľbu

Håvard a Oscar žili vášňou pre streľbu a lov už od útleho veku. Obaja venovali veľa času získavaním informácii o zbraniach a o všetkom, čo je s nimi spoločné. Oscar je dodnes vášnivým lovcom a strelcom, Håvard sa špecializuje prevažne na streľbu. Ukončenie štúdia na vysokej škole priviedlo Håvarda pracovať v rodinnej firme. Koncom 90. rokov sa začal efektívne venovať CNC programovaniu. Táto novodobá technológia výroby posunula ich odvetvie na novú úroveň a otvorila im tak neobmedzené možnosti výroby do celého sveta. Kombinácia Håvardových zručností pre výskum, vývoj a realizáciu s Oscarovými skúsenosťami v teréne a obchodným duchom, sa stala novým obchodným modelom GRS.

Dobrodružstvo obchodného značenia

Spoločnosť GRS bola založená ako ochranná známka v roku 2011. Bratia sa neskôr rozhodli uviesť na trh ich prvú pažbu. Spojili to, v čom boli najlepší. Skúsenosti v streľbe, odborné znalosti v oblasti CNC obrábania a hŕstka odvahy. Od tohto momentu, si bratia mohli povedať, že snaha sa vydarila. Spoločnosť začala rásť aj vďaka ich tvrdej práci, veľa cestovaniu a vynaloženému úsiliu. Celý priemysel spolu so zákazníkmi uznali, že ich pažby sú plne funkčné, ergonomicky tvarované, majú estetický dizajn a napomáhajú k zlepšovaniu streľby.

Postupom času sa táto informácia rozšírili na webové fóra či sociálne médiá, vďaka čomu sa začali GRS pažby dodávať do všetkých kútov sveta. Náročná práca sa pretavila do zastúpenia v 45 krajinách. Neustále cestovanie, vylepšovanie funkcii, hľadanie nových, potencionálnych zákazníkov. Spoločnosť GRS má v súčasnosti 16 zamestnancov.

Nastaviteľnosť GRS pažieb

Bratia Håvard a Oscar sa už od prvotných začiatkov rozhodli, že ich GRS pažby budú maximálne spoľahlivé, kvalitné, ergonomické a bude do nich pridaná hodnota nastaviteľnosti. Tá sa na každej pažbe aktivuje jednoduchým a rýchlym kliknutím.

Systém Speedlock

Patent bol vyvinutý v roku 2018. Zabudovaný systém Speedlock je v prvom rade veľmi tichý, presný a ľahko sa používa. Stlačením jedného tlačidla na pažbe jednoducho zmeníte dĺžku podľa potreby a druhým tlačidlom zmeníte výšku lícnice. Manipulácia si nevyžaduje žiadne nástroje, je rýchla a jednoduchá. Tento systém je zabudovaný na všetkých modeloch pažieb Bifrost, Warg a Ragnarok.

Ergonómia

Ergonómia pažieb sa zaoberá aplikáciou fyziologických princípov na konštrukciu a dizajn produktu. Hlavným faktom na vytvorenie tej najlepšej ergonómie bol akt streľby v rôznych pozíciách. Začal sa tak rozvoj spôsobov, ktoré najviac vyhovujú strelcom a ich fyziológii.

Dizajn

Každý model GRS pažby je vyrábaný s ohľadom na kľúčové zásady dizajnu. Modely, ktoré si nevyžadujú obojstranné použitie, majú zahrnuté prirodzené 6˚ naklonenie rukoväte. Aj preto sú pažby vyrábané v ľavostrannej a pravostrannej podobe. Všetky GRS pažby zahrňujú základné prvky, medzi ktoré patrí nastavenie dĺžky pažby, nastaviteľná výška lícnice a nastavovanie bez použitia akéhokoľvek prístroja.

Prečo nás robí ergonómia a nastaviteľnosť lepšími počas lovu a v streľbe?

Každé používanie zbrane si vyžaduje vysokú presnosť pri akýchkoľvek podmienkach. Materiál každej pažby je dostatočne odolný, aby dokázal odolávať všetkým drsným podmienkam pri streľbe. Taktiež je navrhnutý podľa špecifikácii a požiadaviek strelcov. Najväčší ohľad sa berie najmä na funkčnosť, ergonómiu a presnosť.

NÓRSKO, jedna z najdivokejších krajín sveta

K vývoju všetkých GRS pažieb a samotného príslušenstva boli využité všetky poznatky, ktoré bratia Håvard a Oscar zozbierali počas dlhých rokov, strávených v nórskej prírode.

Spoločnosť GRS predstavuje privilégie!

Na vytváranie nových modelov GRS pažieb a príslušenstva má spoločnosť dokonalé podmienky na testovanie a vývoj. Neustály vývoj, odstraňovanie nedostatkov a vytváranie nových streleckých možností posúva aj samotnú spoločnosť na vrchol svetového trhu.

Všetky kvalitné nórske GRS pažby nájdete na: GRS pažby