Recenzia na obuv Demar Caribou Pro

Pamätám si, ako už moji starí rodičia hovorievali a mama mi to zdôrazňuje dodnes, aké dôležité je mať nohy v teple. V lese zvlášť. Vo vysokej mokrej tráve, v snehu, blate, či na namrznutej pôde musí mať lesník, poľovník, lesný robotník, ale aj bežný turista kvalitnú, vodeodolnú a zateplenú obuv. Keď sa na reportážach po celom Slovensku v súčastnosti stretávam s nestormi práce v lese zvyknú zaspomínať, že za ich čias také kvalitné topánky a čižmy neboli, aké sú k dostaniu dnes.

V prírode som prakticky každý deň, v každom ročnom období a tepelný komfort chodidiel je pre mňa osobitne dôležitý. Je všeobecne známe, že od chladných chodidiel každý človek veľmi rýchlo ochorie, u mňa navyše potom trpia citlivé miesta "v krížoch." Poznáte to, bolesti chrbta sú obzvlášť nepríjemné.

A tak som si včas tento rok zadovážil obuv Demar Caribou PRO, o ktorých som sa pred tým, ako som si ich objednal dočítal, že "predstavuje skvelú voľbu obuvi na zimné poľovačky alebo prechádzky. Je vyrobená z kvalitného termokaučuku a vode odolnej nubukovej kože. Vnútro oboch topánok vypĺňa vyberateľná vložka, ktorá pozostáva z kvalitnej prírodnej vlny. Izolačný materiál - kopolymér EVA chráni v maximálnej možnej miere vaše nohy. V kategórii odolnosti voči chladu spĺňa všetky parametre prvotriednej kvality. Využitie obuvi je naozaj všetranné, v prvom rade pre každého lovca, ktorý rád loví v noci, na rybačku alebo na nosenie vo voľnom čase."

Aj referencie spokojných užívateľov na internete boli priaznivé: "Čižmy sa osvedčili v snehu aj blate, v porovnaní s gumenou konkurenciou je to predsa len niečo iné. Držia mi osem rokov, tak to už stojí za zmienku, majú odchodené kilometre, noha v teple v suchu 1*. Dobrá kvalita, zateplenie a hlavne cena je bezkonkurenčná."

Čižmy Demar Caribou PRO nosím už niekoľko týždňov. Môžem potvrdiť, že sú kvalitné a splnili aj moje očakávania. Mám nohy v teple v každom počasí. A listujem si v KATALÓGU TOP PRODUKTOV 2023/2024 rodinnej firmy lesníkov, záhradníkov, poľovníkov a priateľov prírody IBO, ktorý bol k čižmám pribalený. Už som poprosil manželku, aby mi kúpila pod vianočný stromček ako darček zateplenú fleecovú bundu. Budem mať spoľahlivo v teple aj tie moje citlivé "kríže."

Autor blogu: Jozef Marko  

Túto skvelú obuv nájdete tu: Caribou Pro