Oblečenie | Blog IBO.sk

Oblečenie

Teplá bunda zo studeného severu

Teplá bunda zo studeného severu

Škandinávske vybavenie sa obvykle môže pochváliť robustným aj maximálne funkčným prevedením. Výnimkou nie je ani poľovnícke oblečenie spoločnosti Härkila, z ktorej ponuky som vyskúšal zateplenú bundu Insulated Midlayer.

Čitať celý článok

Bunda do nepohody

Bunda do nepohody

Značku Merkel preslávili najmä lovecké zbrane, ku ktorým ponúka aj kompletný sortiment oblečenia. Nemeckí návrhári sa snažia o vyváženosť medzi meranými strihmi a odtieňmi, ktorým sekundujú najmodernejšie materiály alebo technické vychytávky. To všetko platí aj pre bundu Boreas G-Loft Gen. II, ktorú popri nimródoch ocenia napríklad cestovatelia, lesáci, strelci a prepperi.

Čitať celý článok

Na konferenciu aj do hôr

Na konferenciu aj do hôr

Do terénu chodím s batohom alebo hrudnou taškou, avšak niekedy sa človek vydáva aj na dlhšie cesty autom či lietadlom a potrebuje iný typ príručnej batožiny. Pokiaľ vám podobne ako mne nesedia klasické kufre, môžete siahnuť po poľovníckom cestovnom modeli TETRAO Green.

Čitať celý článok

S nohami v suchu aj pohodlí

S nohami v suchu aj pohodlí

Slovenská značka TETRAO tento rok zaradila do svojho portfólia loveckú a turistickú obuv na celoročné použitie. Ako inštruktor kurzov prežitia viem, že práve topánky patria k najproblémovejšiemu vybaveniu do terénu – nájsť kvalitne ušitý model s vyváženou priedušnosťou a vodeodolnosťou nie je práve ľahké. Preto som neodolal a novinku otestoval.

Čitať celý článok

Hore