5 dôvodov, prečo si zaobstarať jednoranovú guľovnicu BA13 TD od Bergary

Prvý výstrel by mal byť najdôležitejší, najmä pokiaľ ide o lov. Vedomie, že máte pripravený len jeden náboj, skutočne zdôrazňuje dôležitosť toho, aby sa prvý náboj počítal. Ako poľovníci by sme sa mali vždy snažiť, aby prvý náboj smeroval tam, kam má, najmä pri streľbe z jednoranovej guľovnice.

Lovci s jednoranovou guľovnicou sa rýchlo naučia, aké dôležité je neponáhľať sa a uistiť sa, že zver predstavuje príležitosť, ktorá poskytne rýchly humánny výstrel. Máš jeden náboj, nech sa počíta!

Dôležitou výhodou jednorazového výstrelu sú kompaktné rozmery. Bez pridania ďalšej hmotnosti, ako je zásobník alebo systém uzáveru, sú jednoranové zbrane ľahšie, kratšie a majú kompaktný profil, ktorý uprednostňuje väčšina lovcov, najmä na dohľadávke zveri alebo posiedke.

Prejdime si 5 dôvodov, prečo by jednoranová guľovnica BA13 TD mala byť súčasťou vášho loveckého arzenálu

1. Skvelá guľovnica pre začiatočníkov

Nabíjanie jedného náboja vás naučí, že je dôležité neponáhľať sa a skutočne sa zamerať na pochopenie základov streľby z guľovnice a dôležitosť nasmerovania výstrelu.

2. Jednoduchá a ľahko použiteľná

Mechanicky je jednoranová guľovnica len jednoduchým systémom streľby. Je skvelá pre začiatočníkov. Nie je tu žiadny zásobník, ktorý by sa musel podávať, žiadny uzáver, ktorý by sa musel ovládať, a nabíjanie a vyťahovanie sa ovláda jednoducho stlačením a potiahnutím.

3. Kompaktný strelecký systém

BA13 TD je k dispozícii v troch rôznych dĺžkach hlavne. 16,5", 18" a 20" palcov. Vďaka tomu, že nepresahuje 20" palcov, je to ideálna guľovnica pre tých, ktorí chcú používať tlmiče.

Verzia s 18" palcovou hlavňou je dostupná len v kalibroch .300 AAC Blackout a .308 Win. Je to spôsobené tým, že v niektorých krajinách nie je povolené používať BA13 s dĺžkou hlavne 16,5" palca na lov. Bergara preto ponúkla model BA13 v 18" palcovej verzii, aby poľovníkom poskytla túto možnosť strieľať tieto dva náboje v kratšej verzii, než je 20" palcová hlaveň.

4. Vizuálny indikátor a bezpečnostná prevádzka

Systém úderníka na BA13 TD len dopĺňa tento kompaktný strelecký systém. Odhalený úderník informuje aj o vizuálnom stave strelnej zbrane, čo je veľmi zaujímavé.

Pre začiatočníkov si treba pri naťahovaní a odťahovaní úderníka trochu zvyknúť, ale vizuálny indikátor polohy úderníka je silný bezpečnostný prvok.

POZNÁMKA: Prácu s úderníkom je potrebné pre nových strelcov bezpečne nacvičiť pred akoukoľvek streľbou ostrými nábojmi. Umožní im to pochopiť, aký veľký tlak musia vynaložiť na úderník pri stlačení spúšte na odblokovanie pušky.

5. Moderný nádych s klasickým prvkom

BA13 TD je moderný kompaktný strelecký systém, ktorý je odolný, spoľahlivý a smrteľne presný s nádychom klasiky. S touto jednoranovou guľovnicou s funkciou úderníka je jednoducho radosť z nej strieľať. Ponúka všetko, čo poľovník potrebuje, či už ide o kompaktnú guľovnicu na dohľadávku zveri, postriežku alebo posiedku.

Záver

Keď sa budete ponáhľať do lesa, jednoducho vezmite BA13-ku a choďte! Dodáva sa v rôznych konfiguráciách, v rôznych variáciách pažieb a v rôznych dĺžkach hlavní. Dodáva sa aj s možnosťou otvorenej mušky pre tých, ktorí chcú mať výzvu loviť s otvoreným mieridlom.

Ak máte radi jednoranové guľovnice, vrelo vám odporúčame vyskúšať B13 TD ako vašu ďalšiu guľovnicu. Je to jednoduché! V roku 2022 Bergara predstavila svoju najnovšiu verziu BA13 TD, verziu Strata Camo s novým kalibrom.

Celú ponuku špičkových španielskych zbraní nájdete na: Zbrane Bergara