Norma TIPSTRIKE - strelivo pre spoločné poľovačky

Pripravili sme pre vás sériu blogov o rôznych typoch streliva s dlhoročnou tradíciou, pre ktoré nepotrebujete mieriť ďaleko, celú ponuku streliva Norma nájdete na pultoch našich predajní v Trenčíne, Poprade, Prešove a Zvolene. 

Strelivo TIPSTRIKE s polymérovou špičkou zaisťuje expanziu a dáva zničujúci šokový efekt vďaka konštrukcií plášťa. Pre udržanie vysokej retenčnej hmotnosti je plášť vystužený, čo z Tipstrike robí vynikajúcu strelu pre spoločné poľovačky, kde je rozhodujúce okamžité zastavenie. Prienik je zabezpečený cez silnú a rovnú zadnú časť jadra kombinovaného s vnútorným mechanickým zaistením olova.

Strelivo je vyvinuté na zastavenie v kombinácii s dostatočne hlbokým prienikom, aby sa dostal do životne dôležitých orgánov zveri. Polymérová špička zabezpečuje expanziu a vďaka konštrukcii plášťa strely poskytuje ničivý šokový účinok. Na udržanie vysokej retenčnej hmotnosti je plášť vystužený mechanickým zámkom, čím sa strela stáva vynikajúcou strelou na poľovačky a iné formy lovu, pri ktorých je rozhodujúce okamžité zastavenie.

Vlastnosti

  • Polymérový hrot pre lepšiu balistiku.
  • Vložením hrotu dochádza k miernemu oneskoreniu expanzie, čím sa zlepšuje penetrácia.
  • Ničivý nárazový účinok vďaka zúženej a rýchlo otvorenej prednej časti plášťa.
  • Penetrácia zabezpečená prostredníctvom silnej a rovnej zadnej časti plášťa v kombinácii s vnútornou mechanickou poistkou olova.

TIPSTRIKE je strela s plochým hrotom, ktorá sa výborne hodí na strednú a veľkú zver. Vynikajúca penetrácia dosiahnutá riadenou expanziou pomáha zabezpečiť rýchly, etický a efektívny lov zveri dobre mierenými výstrelmi.

Gelantínový blok (35 cm) znázorňuje náraz TIPSTRIKE, ktorý vchádza zľava rýchlosťou 800 m/s. Strela je navrhnutá tak, aby pri náraze uvoľnila svoju energiu. Na zver pôsobí silným nárazovým efektom a pri tomto vysokom uvoľnení energie rýchlosť strely rýchlo klesá. Mechanický zámok olova zabezpečuje, že strela má najvyššiu možnú zachovanú hmotnosť, čo zasa prináša vynikajúcu priebojnosť.

TIPSTRIKE je k dispozícii v týchto vyhotoveniach a konfiguráciách:

308 Win.
7 x 64
8 x 57 JS
30-06 Spring
9,3 x 62
223 Rem.
243 Win.
270 Win.
270 WSM.
7 x 57R
222 Rem.
22-250 Rem.
7 mm Rem. Mag.
8 x 57 JRS
300 Win. Mag.
9,3 x 74R
8 x 68 S
300 WSM
300 RUM
280 Rem.
7 x 65R
7 mm-08 Rem.

Kompletnú ponuku streliva Norma nájdete tu: Strelivo Norma