Orezávanie a strihanie stromov je pravidelná práca, ktorá obsahuje veľké množstvo techník a metód používaných u ovocných stromov, kôstkovín a jadrového druhu ovocia k podpore rastu, odstránenia zlomených, suchých alebo nezdravých konárov a vetvičiek.
Orezávanie a strihanie stromov je pravidelná práca, ktorá obsahuje veľké množstvo techník a metód používaných u ovocných stromov, kôstkovín a jadrového druhu ovocia k podpore rastu, odstránenia zlomených, suchých alebo nezdravých konárov a vetvičiek.
Orezávanie a strihanie stromov je pravidelná práca, ktorá obsahuje veľké množstvo techník a metód používaných u ovocných stromov, kôstkovín a jadrového druhu ovocia k podpore rastu, odstránenia zlomených, suchých alebo nezdravých konárov a vetvičiek. Hlavným cieľom prerezávania ovocných stromov je získať kvalitné ovocie a dosiahnúť správneho vzťahu medzi vegetatívnym a generatívnym (ovocie) púčikom. Medzi najčastejšie používané techniky rezu sa považujú stenčenie a skrátenie. Ručné náradie je vyrobené z vysoko kvalitnej ocele s vynikajúcimi vlastnosťami pre výrobu rezných nástrojov používaných vo viniciach, sadoch a podobne. Vďaka svojim vlastnostiam je tento typ ocele tradične používaný na výrobu rôznych ručných nástrojov používaných pri spracovaní dreva a vydržal v skúške času v mnohých krajinách.