Prémiová kvalita pre moderného poľovníka v podobe oblečenia MERKEL GEAR

Len ťažko by sme hľadali v súčasnej dobe poľovníka, ktorý by nepoznal značku MERKEL. Spoločnosť z oblasti Suhl v Nemecku funguje už od roku 1889 a počas svojej 123 ročnej histórie sa preslávila najmä výrobou zbraní s prívlastkom kvality a prémiovej triedy. Od roku 2016 sa firma rozhodla rozšíriť svoje portfólio o vlastnú značku oblečenia a poľovníckych doplnkov, značku MERKEL GEAR.

Kvalitatívne štandardy nezmenené

Rovnako ako pri výrobe zbraní MERKEL, zostali nároky na kvalitatívne štandardy nezmenené aj pri značke Merkel Gear, a síce tie najvyššie. Nič iné ako najvyššia kvalita a snaha o dokonalosť sa nepripúšťa. Dôraz sa kladie najmä na kvalitu, využiteľnosť, rozmanitosť, odolnosť, výkon a udržateľnosť. Na vývoji každého modelu oblečenia Merkel Gear spolupracuje so skúsenými poľovníkmi, ktorí vedia, čo je v teréne potrebné. O tom, že Merkel Gear nie je a ani nechce byť na trhu poľovníckeho a outdoorového oblečenia len šedým priemerom, svedčí aj fakt, že na výrobe svojho oblečenia spolupracujú s celosvetovo známymi partnermi, ktorí im dodávajú špičkové komponenty.

Špičkou vďaka prvotriednym materiálom

Merino
Použitie vlny Merino pri výrobe produktu posúva samotný produkt na inú úroveň. Všeobecne sa táto vlna označuje ako "supermateriál". Jej základným znakom je hrejivosť, respektíve schopnosť zachytávať teplo. To je dané vďaka štruktúre vlneného vlákna, ktoré obsahuje veľké množstvo výstupkov a "vačkov", v ktorých sa zachytáva teplo, ktoré produkuje nositeľ. Vytvára tak pocit tepla, ktorý je známy z klasických vlnených svetrov. Merino vlna je schopná absorbovať vlhkosť v miere až 30 % svojho objemu. V porovnaní napríklad s polyesterom je to mnohonásobne viac. Vlhkosť vo vlne sa ľahko zahreje, nedochádza tak k nepríjemnému, chladivému pocitu pri potení. Ďalším dôležitým faktorom je antibakteriálna schopnosť vlny. Oblečenie z merino vlny tak nezapácha ani pri dlhodobejšom nosení.

G-LOFT
Teplé, ľahké a priedušné - aj v extrémne vlhkom a chladnom počasí: Revolučný izolačný materiál G-LOFT spĺňa najvyššie štandardy a kombinuje výhody prírodného páperia s robustnosťou syntetického vlákna. Vďaka funkcii "MEMORY EFFECT" sa vlákna automaticky vracajú do svojej pôvodnej a jedinečnej formy a poskytujú teplo aj po opakovanom praní a náročnom použití. G-LOFT zaručuje optimálnu tepelnú izoláciu a reguláciu tepla v interiéri aj exteriéri.

CORDURA
Cordura je kolekcia textilných technológií používaných v širokej škále výrobkov vrátane batožiny, batohov, nohavíc, vojenského oblečenia a športových odevov. Cordura textílie sú odolné proti oderu, roztrhnutiu a poškriabaniu. Cordura tkaniny sú zvyčajne vyrobené z nylonu, ale môžu byť zmiešané s bavlnou alebo inými prírodnými vláknami.

YKK
Skupina YKK (YKK グ ル ー プ, Waikeikei Gurūpu) je japonská skupina výrobných spoločností. Ako najväčší svetový výrobca zipsov je spoločnosť YKK Group známa svojou výrobou po celom svete. Vyrába tiež ďalšie spojovacie výrobky, architektonické výrobky, plastové technické vybavenie a priemyselné stroje. Iniciály YKK znamenajú Yoshida Kōgyo Kabushiki gaisha (吉田 工業 株式会社, lit. "Yoshida Manufacturing Corporation"), čo bol názov spoločnosti od roku 1945 do roku 1994. YKK vyrába spojovacie materiály a architektonické výrobky v 109 prevádzkach YKK v 71 krajinách sveta . Použitie zipsov tejto značky pri výrobe oblečenia Merkel Gear je zárukou vysokej kvality a úplnej vodeodolnosti.

MADEIRA
Ak sa nebudete neustále snažiť zlepšovať, prestanete byť najlepší. Práve neustále zlepšovanie je aj firemnou filozofiou spoločnosti Madeira. Madeira patrí medzi popredných svetových výrobcov vysoko kvalitných vyšívacích nití. Táto rodinná firma bola založená v roku 1919 v nemeckom Freiburgu pod názvom Burkhardt & Schmidt Garnfabrik. V roku 1975 zmenila firma Burkhardt & Schmidt Garnfabrik svoj názov na Madeira Garnfabrik podľa svojej strojovej vyšívacej nite "Madeira č. 40", ktorá sa odvtedy preslávila po celom svete. Názov je odvodený od portugalského ostrova Madeira, ktorý je známy svojimi slávnymi výšivkami. Nite Madeira dodávajú oblečeniu Merkel Gear maximálnu odolnosť v oblasti švov.

POLYGIENE
Stála sviežosť bude pre vás samozrejmosťou vďaka technológii Polygiene, ktorá minimalizuje potenie, zabraňuje množeniu nebezpečných baktérií a zabezpečuje hygienické prostredie vo vnútri oblečenia. Textílie obsahujúce túto technológiu sú priedušnejšie, vzdušnejšie a teda dôležité najmä pre spodné vrstvy oblečenia, ktoré prichádza do kontaktu s pokožkou. Spoločnosť Polygiene, ktorá začínala v roku 2006, spolupracuje v súčasnosti s uznávanými výrobcami športového a outdoorového oblečenia, u ktorých zbiera jedno ocenenie za druhým.

DURAFLEX
Spoločnosť Duraflex je poprednou svetovou značkou v oblasti plastových spôn a príslušenstva pre priemysel outdoorových športových potrieb, do ktorého patrí aj značka Merkel Gear. Spoločnosť Duraflex založil Joseph Anscher s myšlienkou prinášať najfunkčnejšie a najspoľahlivejšie doplnky na trh batohov. V priebehu rokov sa spoločnosť Duraflex rozrástla z jedinej továrne v USA a teraz prevádzkuje továrne po celom svete, v USA, Taliansku, Číne a Vietname. S rastom značky stále rastie aj ponuka ich produktov pre popredných výrobcov, akým je nepochybne aj Merkel Gear. Po dokončení významnej expanzie v roku 2007 značka teraz ponúka produkty od pôvodných plastových spôn, cez kovové patentky, priechodky, sťahovacie pásky na zips, lankové zámky, štítky atď.

TECHNOLÓGIA 37,5
V odevnom závode Merkel Gear je pri výrobe membránových odevov využívaná unikátna technológia 37,5. Táto patentovaná technológia využíva aktívne častice vyrobené zo sopečného piesku, ktoré majú miliardy mikropórov, čo masívne zvyšuje povrchovú plochu materiálu. Tieto častice tiež absorbujú infračervené (IR) svetlo v spektre, ktoré vydáva ľudské telo a to sa stáva energiou poháňajúcou častice. Ak nie je prítomná vlhkosť (pot, para), čo znamená, že sa nepotíte, ale je vám skôr zima, častice si túto energiu udržujú, aby vás zahriali. Ak je prítomná vlhkosť (potná para), čo znamená že vám je horúco, častice túto energiu využívajú na odvádzanie vlhkosti z odevného systému. Bez týchto aktívnych častíc nemá voda dôvod opustiť mikroklímu, kým nie je relatívna vlhkosť oveľa vyššia ako je komfortné. Merkel Gear teda aj v tejto oblasti využíva TOP technológiu, aby vám priniesol len ten najlepší a najkvalitnejší produkt.

Viacerými vrstvami k dokonalému výsledku

Oblečenie MERKEL GEAR je založené na modernom viacvrstvovom koncepte, ktorý kombinuje spodné vrstvy z prírodnej vlny Merino a horné vrstvy z kvalitných syntetických materiálov. Systém vrstvenia MERKEL GEAR umožňuje zvoliť si taký počet vrstiev, aký vyhovuje práve vám v konkrétnych podmienkach. V mrazivom zimnom počasí si tak môžete na seba dať aj 5 vrstiev oblečenia.

1. NEXT-TO-SKIN (TENKÁ SPODNÁ VRSTVA)
Spodná vrstva je absolútne kľúčová v každom systéme vrstvenia. MerkelGEAR Merino tričká sú vyrobené z hustej čistej vlny 155 g/m² z Juhoafrickej republiky. Merino vlna zaručuje ideálne vlastnosti vrstvy oblečenia, ktorá je priamo na koži, čo je najdôležitejšie pre každý lov.

Do tejto kategórie spadá napr.:

2. HEAVY–NEXT-TO-SKIN (HRUBŠIA SPODNÁ VRSTVA)
Hrubšia spodná vrstva je opäť vyrobená z čistej Merino vlny, tento krát v množstve 200 g/m². Táto v poradí druhá vrstva funguje ako prvá izolačná vrstva. Udrží vás v teple aj keď ste spotení a zabráni množeniu baktérií.

Do tejto kategórie spadá napr.:

Pánska mikina Merkel Gear Merino Longlsleeve 37,5
Poľovnícke ponožky Merkel Gear Merino
Podkolienky Merkel Gear Merino

3. LIGHT MIDLAYER (STREDNÁ VRSTVA)
Ľahká stredná vrstva je vyrobená z ľahkej, vysoko kvalitnej flísovej tkaniny s najlepšími hodnotami proti žmolkovaniu, s dlhým ventilačným zipsom a otvormi pre palce. Najnovšie obsahuje technológiu Polygiene, ktorá zabraňuje telesnému pachu a množeniu baktérií.

Do tejto kategórie patrí napr.:

Pánska mikina Merkel Gear Bushshirt Gen. III (olivová/šedá)

4. HEAVY MIDLAYER (HRUBŠIA STREDNÁ VRSTVA)
Hrubšia stredná vrstva je sama o sebe veľmi ľahkou bundou s najlepším pomerom hmotnosti a tepla, ktorú môžete nájsť na trhu. Vďaka výplňovej tkanine G-LOFT je bunda BOREAS extrémne teplá, takmer nepremokavá a spoľahlivá vďaka vonkajšej tkanine Cordura®. Bunda Fleece GRIZZLY, ako novinka pre rok 2021 od spoločnosti MerkelGEAR je klasická hrubšia stredná vrstva, ktorú je možné buď nosiť ako samostatnú bundu alebo ako súčasť vášho viacvrstvového systému. Kvalitatívne spracovanie veľmi pekného, hrubého a hustého vlákna Sherpa flisu v bunde GRIZZLY Vás udrží v teple kamkoľvek pôjdete.

Do tejto kategórie patrí napr.:

Pánska bunda Merkel Gear Boreas
Pánska mikina Merkel Gear Grizzly

5. HARD SHELL (VONKAJŠIA VRSTVA)
Vonkajšia vrstva Hardshell musí chrániť lovca v náročných snehových podmienkach a búrkach. Mala by byť vetru a vodeodolná, mala by mať veľkú nastaviteľnú kapucňu a umožniť čo najlepšiu priedušnosť, ktorú garantuje značka Merkel Gear s technológiou 37.5 v bundách ALPINIST a PALÄARKTIS 365.

Do tejto kategórie patrí:

Pánska zimná bunda Merkel Gear Alpinist Hardshell
Pánska bunda Merkel Gear Paläarktis 365

Príjemné teplo aj v arktickej zime – WNTR EXPEDITION

V tuhých mrazoch zimných mesiacov je potrebné mať oblečenie, ktoré je v prvom rade hrejivé, ktoré nás ochráni pred ostrým vetrom a bude nás udržiavať v konštantnej teplote. Tieto aspekty a ešte oveľa viac prináša vlajková loď značky Merkel Gear v kategórií zimného oblečenia WNTR EXPEDITION. Pod týmto označením nájdeme ako bundu, tak aj nohavice. G-LOFT ako výplňový materiál poskytuje maximálnu hrejivosť, zatiaľ čo technológia 37,5 drží telo v primeranej teplote. Komplet sa dobre páruje aj so zimnými ponožkami Mekel Gear Merino.

Reflexný sortiment pre spoločné poľovačky

Špeciálne pre spoločné poľovačky vyrába MerkelGear reflexné oblečenie. Dá sa však využiť aj pri dohľadávkach, či kedykoľvek, keď potrebujete byť viditeľní. Tejto kategórii oblečenia dominuje bunda Merkel Gear Realtree Blaze G-loft. Ako už uvádza názov, je vyrábaná vo vzore potlače Realtree a ako hrejivá výplň je použitý materiál G-Loft. Bunda je mimoriadne odolná voči oderu a je vhodná aj do kríkov, či mladín.

Nemenej obľúbeným modelom je obojstranná fleecová bunda Merkel Gear Helix Reversible. O nej sa viac dozviete v blogu: https://www.ibo.sk/blog/ked-je-bezpecnost-prvorada

Značka MerkelGear okrem iného ponúka aj bohatý sortiment reflexných doplnkov, ako napr. čiapky, šiltovky, čelenky, reflexné vesty a pod.

Keď sa odolnosť myslí vážne – ILEX PRO

Ako už bolo skôr spomenuté, spoločnosť MerkelGear spolupracuje pri výrobe svojich produktov so svetovými výrobcami materiálov. Keď sa povie slovné spojenie odolná tkanina, znalým ľuďom ihneď napadne značka CORDURA. A Cordura, to je pojem. Práve tento typ tkaniny je používaný pri výrobe modelovej rady ILEX PRO. Ide o vysokoodolné nohavice a košele, či už s dlhým, alebo krátkym rukávom, doplnené o šiltovky v olivovej a hnedej farbe.

Prémiová kvalita na každý deň

Značka MerkelGear neponúka len funkčné oblečenie do náročných podmienok, ale aj praktické oblečenie na každodenné nosenie. Či už chcete byť elegantnejší v košeli, alebo športovejší v tričku, MerkelGear ponúka kvalitné oblečenie s poľovníckym nádychom. Z košieľ treba spomenúť jemné flanelové novinky značky v podobe modelov EVERYDAY a EXPLORER, spomedzi tričiek zase vyniknete v modeloch INFINITY, DRIVEN HUNT, či KEILER, ktoré sú vyrobené zo 100% bavlny vysokej hustoty. Tričká pekne ladia s univerzálnymi unisex nohavicami HNTR, ktoré sú vyrobené z príjemného rýchloschnúceho materiálu. Nemenej dôležité sú doplnky, ktorých ponuka je rovnako široká. Rozsiahle spektrum šiltoviek, čiapok, rukavíc, klobúkov, opaskov a pod. dokonale dotvára poľovnícky vzhľad osoby, ktorá je oblečená v tejto značke.

Dámy nezúfajte, MerkelGear myslí aj na vás

Pre všetky dámy, ktoré si otvorili a prečítali tento blog máme super informáciu. Dámy, kvalitne a štýlovo už nebudú oblečení len vaši chlapi, vďaka značke Merkel Gear môžete mať na sebe štýlovú kvalitu aj vy. Takmer všetky modely oblečenia a doplnkov, ktoré boli uvedené v blogu sa totiž vyrábajú aj v dámskych prevedeniach.

Celý sortiment oblečenia Merkel Gear nájdete na: MERKEL GEAR oblečenie