Norma SÉRIA SILENCER - strelivo optimalizované pre tlmiče a kratšie hlavne

Pripravili sme pre vás sériu blogov o rôznych typoch streliva s dlhoročnou tradíciou, pre ktoré nepotrebujete mieriť ďaleko, celú ponuku streliva Norma nájdete na pultoch našich predajní v Trenčíne, Poprade, Prešove a Zvolene.

S rastúcou popularitou tlmičov sa na trhu objavuje čoraz viac kratších hlavní. Málokto však vie, že kratšia hlaveň a používanie tlmičov drasticky znižuje účinok a presnosť použitého streliva. Štandardné strelivo je dnes optimalizované na dĺžku hlavne 61 cm, zatiaľ čo mnohé hlavne dnes merajú len okolo 50 cm. V skutočnosti to znamená, že rozdiel v dĺžke znemožňuje, aby náboj úplne vyhorel skôr, ako strela opustí ústie hlavne, čo dramaticky skracuje životnosť tlmiča a znižuje účinok streliva. Strelivo Norma prichádza zo sériou SILENCER. Poznávacím znamením tichej série je tmavosivá farba nábojníc. 

Vlastnosti

  • Znížený záblesk na ústí - vo vnútri tlmiča zostáva menej korozívnych zvyškov a nezahrieva tlmič.
  • Nižší tlak pri výstrele - predlžuje životnosť tlmiča
  • Zvýšená rýchlosť - kompenzuje stratu rýchlosti pri skrátených hlavniach
  • Starostlivo optimalizovaná náplň umožňuje použitie štandardných hmotností striel - navážka optimalizovaná pre krátke hlavne tak, aby prebehlo úplné vyhorenie prachu a využila sa maximálna energia

V sérii SILENCER ponúka Norma strelivo Oryx, Ecostrike a Tipstrike. Všetky tri typy nájdete aj v našej ponuke zbrane a strelivo na našom eshope.

Norma ORYX SILENCER

Od uvedenia strely Oryx na trh v roku 1996 je priekopníkom v sortimente loveckých striel a za svoj výkon je oceňovaná po celom svete. Kombinácia rýchlej expanzie na dosiahnutie skvelého účinku, extrémne vysokej zostatkovej hmotnosti a hlbokej penetrácie, ktorá má veľký účinok aj na veľkú zver robí toto strelivo jedinečným.

ORYX je takzvaná lepená strela, čo znamená, že plášť a jadro sú spojené. Pri zásahu cieľa rýchlo expanduje, ale spojenie zabraňuje oddeleniu plášťa a jadra, čo má za následok zvyškovú hmotnosť viac ako 90 %. Špička strely ORYX má vnútorné štiepne zóny a špeciálnou technikou je vonkajšia časť špičky ponechaná bez spojenia. Práve tieto detaily odlišujú ORYX od ostatných lepených striel a poskytujú mu široké možnosti použitia v najrôznejších podmienkach lovu.

Norma ECOSTRIKE SILENCER

ECOSTRIKE prichádza na náš trh s najnovšou technológiou bezolovnatej strely. Medená strela poskytuje hlboký vstrel a takmer 100% zachovanie hmotnosti. Aby bola strela ľahšia a nedochádzalo k jej fragmentácii, bolo olovo nahradené meďou a niklom. Norma Ecostrike je skvelá bezolovnatá voľba na lov strednej a veľkej zveri. A to vďaka svojej skvelej schopnosti expandovať pri nízkych aj vysokých rýchlostiach.

Norma TIPSTRIKE SILENCER

TIPSTRIKE je navrhnutá tak, aby zastavila zviera na mieste, a vďaka tenkej konštrukcii plášťa strely a polymérovej špičke, ktorá zaisťuje rýchlu expanziu pri zásahu cieľa, ponúka extrémny knock down výkon. Aby sa zabránilo oddeleniu jadra strely, plášť je vystužený mechanickým oloveným zámkom, ktorý zabezpečuje smrtiacu penetráciu aj pri zásahu kostí alebo tvrdého svalového tkaniva.

Kompletnú ponuku streliva Norma nájdete tu: Strelivo Norma